Volvoen til Kent er helt unik

Men det ser du ikke helt uten videre...

Under dette panseret befinner det seg en helt annen motor enn det bilen ble levert med. Dette er nemlig den eneste godkjente Volvo 940 i Norge med en 3-liters Mercedes turbodieselmotor. Alle foto: Privat
Under dette panseret befinner det seg en helt annen motor enn det bilen ble levert med. Dette er nemlig den eneste godkjente Volvo 940 i Norge med en 3-liters Mercedes turbodieselmotor. Alle foto: Privat

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Volvo satte en ny standard for seg selv da de lanserte 700-serien. Her tok de for alvor et steg forbi de litt mer folkelige familiebilene fra VW og Ford.

Etterfølgeren ble 900-serien. Den kom både som sedan og stasjonsvogn.

700 og 900-serien produseres faktisk parallelt i to år, fra 1990 til 1992, før sistnevnte helt og holdent overtar.

I dag er omtrent alt av gammel Volvo svært populært blant både ungdom og godt voksne entusiaster. Kent Steen (26) fra Ringsaker, er en av dem som har kjøpt seg en god gammel Herregårdsvogn. Nærmere bestemt en 940 turbodiesel.

Her kan du lese om Volvo 940 som bruktbil

Kjøp - solgt - og kjøpt

Her er Kents Volvo på Sverige-besøk.
Her er Kents Volvo på Sverige-besøk.

Faktisk har Steen kjøpt akkurat denne bilen den to ganger. Første gang var i 2010 – så ble den solgt i 2012 – før han kjøpte den tilbake igjen i 2015.

Og etter at han fikk den tilbake, har det skjedd store ting, inkludert senking og nytt 3,5" eksosanlegg. Men den største endringen er under panseret.

– Dette er den eneste Volvo 940 i Norge som er godkjent med en 3-liters turbodiesel fra Mercedes. Originalt hadde den motoren 177 hk, men etter litt justeringer her og der, er jeg usikker på hva den yter nå, sier eieren.

Mye glede

At 1995-modellen har gitt eieren sin mye glede gjennom årene er det ingen tvil om. Og særlig moro har det blitt etter at han kjøpte bilen for andre gang.

– Den stjeler showet på mange biltreff. Det er moro, forteller Steen, som til vanlig jobber som dekkmontør på alt som er større enn personbil.

Men selv om bilen ser bra ut, er den ikke ferdig.

– Planen nå er å få ryddet opp i motorrommet. Der er det rotete. Også vil jeg lakkere det, forteller her.

Eirin var ikke så bilinteressert – så kjøpte hun seg gammel Volvo

Mercedes-motoren yter originalt 177 hk. Men det er gjort litt tuning, og hva effekten er nå, vites ikke ...
Mercedes-motoren yter originalt 177 hk. Men det er gjort litt tuning, og hva effekten er nå, vites ikke ...

Under kan du lese mer om både bilen og eieren:

Bilen:

Merke, modell: 1995 Volvo 940 turbodiesel

Hvor lenge har du eid den? Jeg kjøpte bilen første gang i 2010. Så hadde jeg den i to år, byttet to motorer i den, før jeg solgte den igjen, da den fortsatt var orginal. Så fikk jeg den tilbake i 2015, og har den ennå.

Hva har du gjort med den? Det er den eneste Volvo 940 i Norge som er godkjent med Mercedes 3.0 24V turbodiesel. Bilen er senket og det er gjort litt pen justering av motor. Originalt yter denne 177 hk, ukjent hva effekten er nå. Den er også godkjent med 3,5" eksos.

Her gis det gass ...
Her gis det gass ...

Liker best med bilen: Lyden og draget i bilen!

Liker minst med bilen: Rotet i motorrommet..

Beste opplevelse med bilen: Det er så mange. Men må være noen av car meet-ene som jeg har deltatt på. Bilen stjeler showet fra veldig mange andre biler.

Framtidsplaner for bilen: Akkurat nå rydder jeg opp i ledningsrotet i motorrommet, før det skal lakkeres. Det blir litt lakkering her og der utvendig også – og nye felger.

Drømmebil: En svart Toyota Supra.

Han rapper om Volvo 240 – og det er faktisk ganske kult!

Litt ekstra instrumenter må til ...
Litt ekstra instrumenter må til ...

Eieren:

Navn: Kent Steen

Alder: 26 år

Bosted: Ringsaker

Litt om meg selv: Jeg er en glad gutt, som trives godt i verkstedet. Jeg skrur en del bil på hobbybasis, og jobber som dekkmontør på alt som er større en personbil.

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Nå er Volvo V70 blitt en bil du kan gjøre gode kjøp på