Kjører feil vei på E6: – Livsfarlig!

Flere bilister tok en råsjanse. Politiet ble ikke imponert.

Her, på E6 ved Kløfta, snudde flere biler og kjørte av veien i feil kjøreretning. FOTO: POLITIET
Her, på E6 ved Kløfta, snudde flere biler og kjørte av veien i feil kjøreretning. FOTO: POLITIET

Det totale kaos oppsto på E6 mellom Kløfta og Jessheim fredag morgen. Alt startet med en ulykke rett sør for avkjøringa til Jessheim sør.

I køen bak ulykken benyttet en rekke bilførere seg av veiskulderen og grøfta (Krever abonnement) for å komme seg fram i køen. Dette hindret nødetatene i å komme fram til ulykkesstedet, skriver RB.no.

I tillegg til det begynte desperate bilførere å kjøre av E6 noen kilometer lenger sør – på Kløfta – i feil kjøreretning.

Kom plutselig biler imot

– Flere biler snudde på E6 ved Kløfta og benyttet påkjøringsrampa for å komme seg av E6. Påkjøringsrampa er et akselerasjonsfelt. Her kommer biler i 50 km/t og skal opp i 110. Så kommer det plutselig biler imot. Biler de aldri forventer skal komme der. Det er rett og slett livsfarlig, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Operasjonslederen forteller at politiet stanset disse bilene.

– For det første handlet det om å få fjernet bilene. Vi har ikke hatt kapasitet til å gå hele veien med det, slik at noen har fått kjøre videre, men dette er uakseptabelt, sier operasjonslederen.

Les flere bilsaker i RBs motormagasin her

Unggutt la ut video av villmannskjøring – så ringte politiet