Transporterte ni nye biler – på disse dekkene!

– Tror sjåføren selv ble skremt.

– Blir det verre enn dette, kjører du på felgen, sier kontrollør Roger Furumo. Transporten var på vei fra Drammen til Tromsø, da den ble stoppet i kontroll. Foto: Statens vegvesen
– Blir det verre enn dette, kjører du på felgen, sier kontrollør Roger Furumo. Transporten var på vei fra Drammen til Tromsø, da den ble stoppet i kontroll. Foto: Statens vegvesen

Biltransporten fullastet med nye biler var på vei fra Drammen til forhandlerne i Tromsø, men hadde så dårlig dekk at han fikk beskjed om "hit, men ikke lenger", av Statens vegvesen.

Det skriver Nordlys.

Utekontrollseksjonen stoppet det 43 tonn tunge vogntoget lastet med ni nybiler for vanlig kontroll.

Bare corden igjen

– Det var veldig dårlig stilt med dekkene, så han ble stående der, og måtte laste om bilene. Jeg tror sjåføren ble litt skremt sjøl da han så dekkene, sier kontrollør Roger Furumo til Nordlys.

Furumo sier at dekkene var så utslitt at det bare var corden igjen.

– Han hadde seks utslitte hjul, og de var alle langt under minstemål. Blir det verre enn dette, kjører du på felgen. Og det er skremmende med tanke på hvor mye last han hadde og hvor langt han hadde kjørt. Det hender titt og ofte at vi ser slitte dekk, men ikke så utslitte som disse og ikke så mange på en gang.

Ville eksplodert

Vogntoget, som startet ferden i Drammen, endte med å skifte alle dekkene på hengeren.

Furumo sier at slik han ser det så var det bare et tidsspørsmål før et eller flere av dekken ville eksplodert. Han reagerer også på at vogntoget kom over Kilpisjärvi med store muligheter for nattefrost.

Føreren får en reaksjon i form av et gebyr.

Les også: Statens vegvesen: – Det er det verste vi har sett

Les flere bilsaker i Nordlys motormagasin her

Dette er dekktabbene du bør unngå