P-vaktene sjekket hjulstillingen – det ble dyrt

Ikke så lurt å parkere mer enn to timer...

Gratis parkering i to timer betyr at man kan stå i to timer, ikke lenger... Det fikk mange bileiere erfare her! Foto: Per B. Johansen, ta.no/AMEDIA.
Gratis parkering i to timer betyr at man kan stå i to timer, ikke lenger... Det fikk mange bileiere erfare her! Foto: Per B. Johansen, ta.no/AMEDIA.

Hele fjorten biler ble "pyntet" med gule lapper i Øvre Hjellegate i Skien torsdag formiddag.

Gaten, som blant mange bare kalles TA-bakken, har gratis parkering i to timer, før bilen må flyttes på. Det var tydelig at mange satset på at parkeringsvaktene holdt seg unna, skriver Telemarksavisa.

Det gjorde de ikke, og de fjorten feilparkerte bilene fikk bøter for til sammen 7000 kroner. Dette skjer ved at parkeringsvaktene sjekker bilenes hjulstilling for å se om de har blitt flyttet i løpet av de to siste to timene.

Tjener gode penger

Dermed er kommunen godt i gang med fangsten av årets parkeringspenger. Samlet sett gjør kommunene i Grenland gode penger på feilparkering.


Les også: Tjente flere millioner på at du feilparkerte


Ifølge virksomhetsleder i Skien kommune var det 2 200 som fikk parkeringsgebyr i løpet av 2015. Men en eksakt oversikt over verstingstedene er ikke klart.

5000 bøter i Grenland


- Vi fikk inn 509 000 kroner på parkeringsgebyrer, 423 000 på tilleggsavgift og 2,6 millioner kroner på automater, forteller Tove Haugland i Skien kommune.


I nabokommunen Porsgrunn var det 2 668 som ble bøtelagt, og til sammen i hele Grenland var det nærmere 5000 personer som fikk gul lapp i frontruta.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no – her:

LES OGSÅ: Betalte parkering for ett døgn - fikk bot etter 19 minutter!