Kronprinsesse Mette-Marit er sykmeldt

Kronprinsesse Mette-Marit skal få gjennomført et mindre kirurgisk inngrep og er derfor sykmeldt fram til påske.

Kronprinsesse Mette-Marit skal få gjennomført et mindre kirurgisk inngrep og er derfor sykmeldt fram til påske.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit skal få gjennomført et mindre kirurgisk inngrep og er derfor sykmeldt fram til påske. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kronprinsessen har hatt helseproblemer i en tid. Inngrepet skal gjennomføres førstkommende mandag, opplyser Slottet.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle etter planen besøke bokmessen i Leipzig på lørdag for å bidra til økt oppmerksomhet om norsk litteratur i Tyskland.

Etter råd fra lege er denne reisen nå avlyst.

– Kronprinsesse Mette-Marit har i årenes løp slitt med ulike helseplager – og i november i fjor ble hun sykmeldt pga krystallsyken. Hun har også tidligere måttet gjennomgå mindre kirurgiske inngrep, men Slottet ønsker denne gang ikke å si mer enn det som står i pressemeldingen, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Han forteller at han sist observerte kronprinsessen i offentlig sammenheng da hun tirsdag ettermiddag sammen med dronning Sonja var til stede ved en utstillingsåpning i det nye galleriet i Slottets gamle stallanlegg.

– Da virket hun både frisk og opplagt. Men våre kongelige kvinner er jo alle ganske flinke til å ikke vise sine plager, sier Totland, og legger til:

– Jeg vet at kronprinsessen har gledet seg spesielt til lørdagens besøk ved bokmessen i Leipzig, så dette er nok ikke noe hun avlyser med lett hjerte. Men hennes lege mener altså at det er best at hun holder seg hjemme til inngrepet mandag.

(TV 2 / NTB)