Putin taus om giftangrepet

Russlands president besøkte Krim-halvøya under valgkampinnspurt.

PÅ STORSKJERM: Russlands president Vladimir Putin talte under et valgarrangement i Sevastopol onsdag. Foto: Maxim Shemetov/NTB scanpix
PÅ STORSKJERM: Russlands president Vladimir Putin talte under et valgarrangement i Sevastopol onsdag. Foto: Maxim Shemetov/NTB scanpix

President Vladimir Putin brukte onsdag innspurten i valgkampen til et besøk på Krim. Krisen med Storbritannia og giftangrepet nevnte han ikke med et ord.

I stedet hyllet Putin Krim-halvøyas innbyggere for å han vist verden «ekte demokrati» under den omstridte folkeavstemningen i 2014.

Da sa et flertall av befolkningen ja til at den ukrainske Krim-halvøya skulle annekteres av Russland.

– Som følge av deres avgjørelse ble det gjenopprettet historisk rettferdighet, sa Putin under et valgkampmøte i byen Sevastopol, der den russiske svartehavsflåten er basert.

Russiske soldater rykket inn på Krim-halvøya etter at Ukrainas russiskvennlige president Viktor Janukovitsj ble avsatt i forbindelse med massedemonstrasjoner i 2014.

Ifølge politiet hadde 40.000 mennesker møtt fram for å lytte til Putin, men en korrespondent for nyhetsbyrået AFP mener at tallet var nærmere 20.000.

Turen er trolig Putins siste før presidentvalget førstkommende søndag.

Det regnes som sikkert at Putin vil vinne valget, spørsmålet er hvor stor seieren kommer til å bli.

(©NTB)