Sunn start på uka med fargerik quinoasalat og hjemmelaget fiskekaker

Mettende for både store og små, og passer like godt til middag som til lunsj.

Quinoasalat kan serves til kylling, stekt fisk, fiskekaker eller som en egen rett.

Lag gjerne en stor porsjon og bruk den som niste eller lunsjmat. Salaten holder seg godt i kjøleskapet i 2-3 dager.

  • 2 ½ dl quinoa
  • 1 ss smør eller olje
  • ½ slangeagurk

  • 8-10 cherrytomater

  • 1 paprika

  • 1 liten sjalottløk

  • finhakket kruspersille, koriander eller mynte

  • 4 ss olivenolje

  • saft av 1 sitron pluss eventuelt litt honning

Skyll quinoa i rennende lunkent vann. Kok opp ca 5 dl vann. Tilsett quinoa, legg på lokk, kok opp og la trekke i ca 15 min. Tilsett salt, eventuelt litt smør eller olje, og la svelle et par minutter.

Del grønnsaker i biter og finhakk urter, hvitløk og løk. Vend inn i den lett avkjølte quiona før grønnsakene vendes inn.

Bland sammen olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper, og vend lett inn i quinoasalaten.

Hjemmelaget fiskekaker

SUNT OG GODT: Quinoa og fiskekaker passer like godt til lunsj, som til middag. Foto: TV 2
SUNT OG GODT: Quinoa og fiskekaker passer like godt til lunsj, som til middag. Foto: TV 2
  • Ca 800 g kjøleskapskald torskefilet uten skinn og ben, hyse/kolje kan også blandes med torsken.
  • 1 sjalottløk
  • 1 ½ ts salt
  • grovmalt pepper
  • ¾ ts finmalt/revet muskatnøtt
  • 1 ½ ss potetmel
  • 1 finhakket sjalottløk

Bruk en foodprocessor når du lager fiskekakene.

Skjær fiskefileten i biter, og legg fisken i arbeidsbollen til foodprocessor sammen grovhakket sjalottløk.Tilsett salt, krydder og potetmel. Kjør sammen til en halvgrov masse. Spe på med kald melk i en tynn stråle mens maskinen går.

Fukt hånden med kaldt vann, bruk en skje dyppet i kaldt vann til å ta opp farsen, og form fiskekakene i hånden. Stek kakene i smør i en middels varm panne i 4-5 min på hver side (tykkelsen på fiskekakene bestemmer hvor lenge de skal stekes).