Vinterværet fører til ras av avlysninger i Storbritannia

Vinterværet rammer idrett på de britiske øyer hardt i helgen. Kulde og snøvær har ført til en rekke avlyste kamper og stevner.

UTSATT: En rekke kamper må utsettes på grunn av det kalde været som herjer i Europa. Foto: Guido Kirchner
UTSATT: En rekke kamper må utsettes på grunn av det kalde været som herjer i Europa. Foto: Guido Kirchner

Premier League-programmet ser derimot ut til å overleve.

Se tre Premier League-kamper direkte på TV 2 Sport Premium og Sumo på lørdag!

Alle Premier League-lagene har undervarme av god kvalitet på sine baner, men flere steder er det bekymring for tilhengernes sikkerhet når de skal ta seg til kampene på glatte og farlige veier.

West Ham flyr til Wales for sin bortekamp mot Swansea, men manager David Moyes uttrykte fredag bekymring for supporterne.

– Meteorologene advarer mot å bruke veiene, særlig sør i Wales, og det bekymrer oss, sa han.

West Bromwich Albion vil ta toget til sin bortekamp mot Watford.

– Dette er ingen enkel helg for fotball. Jeg håper vi kan komme oss til Watford, prestere godt og varme tilhengerne våre, sa manager Alan Pardew.

Amputert i Championship

Det var hensynet til tilhengerne som førte til at kampen mellom Ipswich og Hull i Championship ble utsatt allerede fredag.

– Banen er beskyttet og vil nok være spillbar, men områder på tribunene og utenfor stadion er farlige, og det er spådd mer kulde og uvær, heter det i en uttalelse fra klubben.

Også Barnsley – Norwich, Brentford – Cardiff og Sheffield United – Burton i Champiosnhip er utsatt.

Det meste utsatt

I League One- og Two er det enklere å liste opp kampene som skal spilles enn de avlyste kampene.

I League One spilles MK Dons – Bristol Rovers, Scunthorpe – Oldham og Southend – Walsall lørdag, Blackburn – Wigan søndag, mens åtte kamper er utsatt.

I League Two spilles Cambridge – Luton, Carlisle – Grimsby og Coventry – Lincoln lørdag, mens de øvrige ni kampene er utsatt.

Også rugbykamper og en rekke galoppstevner er tatt av vinterværet.

Absolutt nødvendig

I Skottland legges det opp til at FA-cupkampene spilles, deriblant Celtic mot Morton. Ikke alle er enige i det.

– Våre supportere vil risikere liv og lemmer for å komme seg til kampen, mens myndighetene advarer mot å reise om det ikke er absolutt nødvendig. Hensynet til tilskuerne må veies tyngre, sier Morton-direktør Warren Hawke til klubbens nettsted.

Begge de oppsatte hengekampene i skotsk eliteserie, Ross County – Partick Thistle og St. Johnstone – Hamilton, er utsatt, i tillegg til en haug med kamper i lavere divisjoner.

(©NTB)