Bergensk fiskesuppe
Hva passer vel bedre i kulda enn en varmende og velsmakende fiskesuppe? Bruk det du har tilgjengelig av fisk og sjømat og lag den bergenske varianten.
Dette trenger du:
- 400 -500 g hvit fiskefilet, skinn og benfri. (Jeg brukte hys/ kolje og skrei/ torsk, velg det du har tilgang til bruk gjerne forskjellige typer hvit fisk. Velg det du har tilgang på)
- 1 l fiskekraft (ev. utblandet fiskekraft konsentrat fra flaske)
- 2 gulrøtter
- 1 pastinakk
- 1 persillerot
- 1/2 purre eller 1-2 vårløk
- 2 1/2 dl melk + 4 ss hvetemel
- 1-2 dl fløte eller seterrømme
- Salt, pepper
- 1/2 ss eddik eller sitronsaft
- Dill eller gressløk
- Syltet portulakk
- Ev. små fiskeboller reker, dampede blåskjell (damp blåskjellene i egen kasserolle og bruk kraften sammen med fiskekraften.
Slik gjør du:
Rens og skjær grønnsakene i tynne staver/skiver og kok dem knapt møre i fiskekraften, ta dem opp.
Kok opp kraften på nytt, tilsett mel-jevning av melk og hvetemel under omrøring til passe konsistens. Tilsett rømme, kok opp og la suppen koke minst 10 min.
Smakt til med salt og pepper.
Skjær fisk i biter/ terninger. Tilsett fiskebitene i suppen, kok opp og la trekke i 4-5 min avhengig at tykkelsen på fiskebitene. Tilsett de kokte grønnsakene og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett ev. små fiskeboller, reker og/ eller blåskjell rett før servering.
Vel bekomme!
Artikkelen er oppdatert