«Brennende kjærlighet» på en mandag
Start uken lidenskapelig med Wenches «brennende kjærlighet». Retten kan lages av potet- og kjøttrester fra helgen.
Til 4 personer
Ingredienser
- 200-250 gram bacon eller rester fra helgens kjøttmat
- Smør til steking
- 2 løk
- 2-3 faste, grønne eller røde epler
- 1 ss karri
- Finsnittet vårløk/purre
Potetmos:
- Ca. 700 gram poteter, gjerne melne poteter
- 3-4 skiver sellerirot
- Ca. 2 dl varm melk
- 1-2 ss smør
- Salt og pepper
- Evt. litt revet muskatnøtt
Slik gjør du
Begynn med å lage potetmos. Skrell og del poteter og sellerirot i terninger/biter, og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet.
Mos/knus poteter og sellerirot, og spe med varm melk. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper og evt. litt revet muskatnøtt.
Skjær bacon (eller annen kjøttrestemat) i små terninger. Finhakk løken, og skjær eplene i terninger. Stek kjøttet/baconet i litt smør sammen med finhakket løk, til løken er gyllen. Tilsett epler i terninger, finsnittet vårløk og karri, og la det steke på middels varme i 3-4 min.
Server sprøstekt bacon og epleblandingen på en seng av potetmos. Server gjerne litt syltede rødbeter ved siden av.