Politiet om fyllebråk: – Folk klarer tydeligvis ikke oppføre seg

Politiet har rykket ut til fyllebråk flere steder i landet natt til søndag.

TRAVELT: Politiet i Østfold melder om særlig mye fyllebråk natt til søndag. Også andre steder i landet har politiet hatt det travelt. Foto: Junge, Heiko/SCANPIX
TRAVELT: Politiet i Østfold melder om særlig mye fyllebråk natt til søndag. Også andre steder i landet har politiet hatt det travelt. Foto: Junge, Heiko/SCANPIX

Politiet melder om mye fyllebråk på byen i Moss og Fredrikstad natt til søndag.

– Det har vært fryktelig mye drikking på tomt hue, spesielt i Moss og Fredrikstad. Seks personer ble innbrakt fra Moss på grunn av krangling, fyll og fanteri. Det er ingenting alvorlig, men folk klarer tydeligvis ikke oppføre seg, sier operasjonsleder Runar Eriksen i Øst politidistrikt til NTB.

Han sier det har vært like mye bråk i Fredrikstad, men ikke like mange innbrakte.

– Det er vanlig med mye ordensforstyrrelser, men det er nok mer enn normalt i natt. Det er heldigvis ingen alvorlige saker, men mye fyllerør alt sammen. Det er det positive i det her, fortsetter Eriksen, men legger til at én av sakene blir sett mer alvorlig på.

– En mann i Fredrikstad sparket en politimann i kneet, og det er ikke noe vi tar like lett på.

Flere personer er blitt bortvist fra sentrum i Moss, Fredrikstad og Halden.

– Tydeligvis mye uvettig alkoholkonsum i Østfold i natt, skriver politiet på Twitter.

Sparket taxisjåfør

I Larvik ble en taxisjåfør i 30-årene utsatt for vold av en beruset person natt til søndag.

– Taxisjåføren var bestilt for tur og møtte opp. Så kom en annen person bort, som ikke hadde bestilt taxien, og kom med rasistiske bemerkninger til sjåføren, sier operasjonsleder Marius Knudsen i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Mannen begynte også å sparke i døra til taxien og mot sjåføren.

– Sjåføren ble sparket i ryggen, men fikk ikke betydelige skader, såvidt politiet vet, sier Knudsen.

Det var taxisjåføren som kontaktet politiet etter hendelsen ved 1-tiden. Politiet rykket til stedet og pågrep den mistenkte mannen.

– En blodprøve viste at han var beruset, og mannen sitter nå i arrest. Han blir anmeldt av politiet, opplyser Knudsen.

Mer bråk

I Finnmark måtte politiet rykke ut til et slagsmål på et utested i Lakselv natt til søndag. En mann i 20-årene ble satt i arrest. Ifølge politiet var han «utagerende og overstadig beruset».

I Orkdal i Trøndelag rykket bevæpnet politi ut til en privatfest etter meldinger om knivtrusler mot en 19 år gammel kvinne. To menn på 22 og 30 år ble pågrepet.

Politiet i Trøndelag fikk melding om hendelsen i Orkdal sentrum klokken 3.45 natt til søndag.

– Det var noen som fikk melding om hendelsen på stedet som varslet oss, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Hendelsen var av en slik alvorlig karakter at politiet valgte å bevæpne seg.

– Det var kun de to mistenkte som var på stedet da vi ankom. Det var ingen dramatikk i selve pågripelsen, sier Tiller. Kniven samt litt narkotika ble funnet på stedet.

Festen fant sted i en eneboligen til en av mennene. Den fornærmede kvinnen hadde forlatt stedet. Hun er fysisk uskadd. Politiet anmelder forholdet.

(NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2