Lørenskog banket tabelltoeren

Sparta ligger på annenplass i eliteserien i ishockey, men sarpingene hadde lite å stille opp med borte mot Lørenskog lørdag. Hjemmelaget vant hele 3-0.

Petter Grønstad sendte Lørenskog i føringen sju og et halvt minutt ut i første periode. I midtperioden sørget James Sixsmith og Marc Hagel for å punktere matchen med både 2-0 og 3-0.

Sparta maktet ikke å mobilisere etter kalddusjen. Dermed kunne hjemmefansen juble for seier lørdag.

Se sammendraget av kampen i videovinduet øverst.

Resultatet gjør at serieleder Storhamar (96 poeng) kan sikre seriegullet søndag. Da tar Hamar-laget imot Frisk Asker. Sparta er 15 poeng bak, men har en kamp mer spilt enn serielederen. Tar Storhamar poeng mot Asker-laget er førsteplassen dermed i boks.

Sparta er foreløpig 15 poeng bak, men har en kamp mer spilt enn serielederen. Seriegullet kommer stadig nærmere for Storhamar. Lørenskog på 8. plass har 42 poeng så langt.

I kampen mellom tabelltreer Lillehammer og jumboen Kongsvinger, var det gjestene fra OL-byen som trakk det lengste strået. David Morley, Fredrik Dahl og Joakim Arnestad scoret målene for Lillehammer, mens Kalvis Ozols fikk nettsus for Kongsvinger.

Lillehammer kuttet dermed gapet opp til Sparta til seks poeng. Kongsvinger (20 poeng) er fortsatt dønn nederst.

Stavanger Oilers senket Stjernen med 2-1 i lørdagens siste kamp. Philippe Cornet sendte Stavanger-laget i føringen på egen is, men Stjernen utlignet ved David Hallström. På tampen ble William Rapuzzi matchvinner for Pål Gulbrandsens mannskap. Stavanger er tabellfemmer med sine 61 poeng, Stjernen ligger nest sist med 37.