Zuccarello-assist i nytt Rangers-tap

En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag.

KAMP: Mats Zuccarello kjemper mot Auston Matthews fra Toronto Maple Leafs. Foto: Abbie Parr

Nederlaget var klubbens andre strake i den nordamerikanske hockeyligaen. Fredag ble det 1-3-tap for formlaget Colorado Avalanche på bortebane i Denver.

Søndag var Zuccarello og hans lagkamerater på besøk i Los Angeles. Det så en periode ut til å sende laget tilbake på vinnersporet.

Åpningsperioden ble preget av bortedominans, og allerede etter snaue fire minutters spill tok Rangers ledelsen ved David Desharnais.

Litt mer enn tre minutter senere var det duket for 2–0. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning da Jimmy Vesey doblet ledelsen. Da så det unektelig lyst ut med tanke på hjemmeseier i New York.

Kanskje snek den tanken seg inn i hodet på Zuccarello og hans lagkamerater også. I midtperioden endret i hvert fall kampen karakter. Hjemmelaget overtok initiativet og fikk belønning for det.

Rangers ble på sin side straffet hardt for å ha pådratt seg flere utvisninger.

Kun 30 sekunder var spilt da Jake Muzzin reduserte til 1–2 i overtallsspill, og den tidlige scoringen satte tonen for fortsettelsen. Michael Amadio utlignet etter seks minutter og 13 sekunders spill, og rett etter at halve perioden var spilt, var kampen snudd.

Tanner Pearson satte inn 3-2-målet som skulle vise seg å bli avgjørende.

Alle de tre Kings-scoringene kom etter at Rangers var redusert til én mann mindre på isen.

Tredje periode så lenge ut til å ende uten scoringer, men i sluttsekundene tok Rangers ut keeper Henrik Lundqvist. Det endte med at Trevor Lewis satte pucken i det tomme målet til 4–2 for Kings.

Dermed fortsetter Rangers' ujevne form. New York-klubben ligger nå på åttendeplass i Eastern Conference.