Suárez og Messi ustoppelige: Suverene Barcelona vant 5-0

To mål hver fra Luis Suárez og Lionel Messi i mesterlig andreomgang.

DUO: Luis Suárez og Lionel Messi jubler etter scoring mot Real Betis. Foto: Cristina Quicler

Real Betis-Barcelona 0-5

Mens konkurrentene Atlético Madrid og Valencia gikk på poengtap lørdag, tok serieleder Barcelona en knusende 5-0-seier borte mot Betis søndag.

Atlético Madrid klarte kun 1-1 mot Girona lørdag, mens Valencia røk med 1-2 borte mot Las Palmas samme kveld. Det betydde at muligheten lå åpen for Barcelona, som kunne øke serieledelsen med seier i Sevilla.

Barca måtte vente over en omgang med å få hull på byllen, men like etter pause kom to kjappe mål signert Ivan Rakitic og Lionel Messi.

Betis satte en høy linje i forsvar, men ble offer for eget grep da Rakitic etter 59 minutter kom fra dypet og ble spilt alene gjennom. Midtbanespilleren var iskald alene med keeper Adan, mens Messi doblet ledelsen fem minutter senere da han fikk ballen av Sergio Busquets.

Luis Suárez la på til 3-0 etter 69 minutter da han satte ballen i mål på volley etter pasning fra Rakitic, og både Suárez og Messi noterte seg for ytterligere ett mål til i 5-0-seieren.

Barcelona har 54 poeng og 11 poengs luke til Atlético Madrid. Valencia er distansert med 14 poeng og erkerivalen Real Madrid med hele 19.

– Vi tenker ikke på det, men fortsetter vi slik, blir det bra, sier Ivan Rakitic etter kampen.