Kyllingburgeren som har «alt»!
Wenches hawaiiburger med kylling er stappfull på smak. En ny favoritt for store og små!
Til 4 personer
Ingredienser
- 2 store kyllingfileter eller 3 mindre kyllingfileter
- salt og pepper
- frisk basilikum eller oregano
- olje til steking + hvitløk
- 4 skiver ananas, helst frisk (dvs. ikke fra boks)
- salat
- 4 hamburgerbrød
Mangochutney-dressing
Kan lages i god tid før servering
- 1 dl kesam eller rømme
- 1 dl mangochutney, gjerne sterk og krydret
- 1/2 ts karripulver gjerne hot
Rør sammen og smak til.
Guacamole
Kan lages i god tid før servering
- 2 modne avocado
- saft av 1 lime eller ½ stor sitron
- 1 stor moden tomat, finhakket uten innmat
- 1 liten sjalottløk
- 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- ¼- ½ fersk rødchili
- salt, evt. litt pepper
- 1-2 ss god olivenolje
Del avocado i to, ta ut steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje.
Kjør alle ingrediensene sammen i en hurtighakker. Smak til.
Slik gjør du
Stek temperert kylling i en panne med olje (evt. tilsett litt smør), knust hvitløk og friske urter. Øs over stekefettet mens kylling steker. Kan etterstekes i varm stekeovn ved 125 grader i 6-10 min avhengig av tykkelse. La kyllingfiletene hvile på et lunt sted mens tilbehøret gjøres klart.
Skjær frisk ananas i skiver og fjern skallet. Stek ananasen i olje/smør til de er gylne – ca 2 min på hver side.
Sprø poteter kan lages 20-30 minutter før servering. Da deler du 8-10 poteter i båter og koker dem i lettsaltet vann i 8-10 min. NB! De skal ikke være gjennomkokt. Damp potetene slik at de blir tørre. Rett før servering stekes potetene i olje til de blir gylne og sprø. Legg på kjøkkenpapir og dryss med salt.
Servering
Fordel litt guacamole og mangochutney på ristede hamburgerbrød. Legg over salat, kylling i passende størrelse, fortsett med stekt ananas og avslutt om du ønsker med guacamole og mangochutney-dressing.
TIPS: Om du ønsker «Blue Hawaii-kylling», bytt ut guacamole på toppen med blåmuggost.