Ny Carlsen-remis: – Jeg prøvde å gjøre ham ukomfortabel

Magnus Carlsen spilte remis med svart mot nederlenderen Anish Giri i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland.

Se Tata Steel Chess på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.

Magnus Carlsen satte Giri under et stort press med sitt 23. trekk. Nederlenderen måtte bruke lang tid på å finne ut av stillingen, men etter 31 trekk hadde spillerne blitt enige om remis.

– Jeg prøvde å gå for det i åpningen og gjøre ham litt ukomfortabel, men jeg hadde egentlig aldri en sjanse som jeg så, sier Carlsen.

Det var likevel en overraskende rask slutt på et parti som var relativt åpent.

– Det er artigere å spille et slikt parti, enn det jeg spilte i går, sier Carlsen som ga tommelen ned etter mandagens remis.

– Jeg tenkte at Magnus kunne byttet dronninger bare noen få trekk før det var over og prøvd å vinne et tårnsluttspill, men det tenkte ikke Magnus Carlsen, sier TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer.

Etter kampen kom Anish Giri med et stikk mot Carlsen på Twitter.

– Stakkars Magnus Carlsen! Så mye hard jobbing med hukommelsen, bare for å klare remis mot meg. Hvorfor?, skrev Giri.

Carlsen hadde spilt to remis og vunnet ett parti før møtet med Giri. Etter partiet står han med 2,5 poeng, mens den nederlandske motstanderen står med 3 poeng etter to seirer og to remis.

I femte runde onsdag skal den norske verdensmesteren ut mot russiske Vladimir Kramnik med hvite brikker. Turneringen består av hele 13. runder.

Turneringen i Nederland var den Carlsen debuterte internasjonalt i som 13-åring i 2004. Han gikk til topps i turneringen i 2010, 2013, 2015 og 2016, mens i fjor ble det annenplass bak amerikaneren Wesley So.

(©NTB)