13 søsken holdt fanget og torturert i California

Politiet i USA har igangsatt tortur-etterforskning etter at de fant 13 søsken i alderen to til 29 som skal ha blitt holdt fanget i et hus av foreldrene.

David Allen Turpin og Louise Anna Turpin er arrestert og siktet for flere forhold, inkludert tortur og omsorgssvikt. Foto: Riverside County Sheriff's Department
David Allen Turpin og Louise Anna Turpin er arrestert og siktet for flere forhold, inkludert tortur og omsorgssvikt. Foto: Riverside County Sheriff's Department

Politiet startet den omfattende etterforskningen etter at en 17 år gammel jente klarte å rømme og ringte 911 fra en mobiltelefon hun fant i huset.

Politiet trodde først at den utmagrede jenta, på grunn av sin lave vekst, var rundt ti år gammel da de ankom stedet.

I en pressemelding skriver amerikansk politi at jenta meldte at hennes tolv søsken ble holdt fanget av foreldrene.

Fant barn i lenker

Politiet fant deretter flere barn lenket fast med kjetting og hengelås til sengene sine i mørke og illeluktende rom.

Politiet opplyser videre at de trodde det i utgangspunktet dreide seg om tolv barn, men at sju av personene som ble holdt fanget viste seg å være i alderen 18 til 29.

Det er ikke gjort klart hvor lenge søskenflokken har blitt holdt innesperret. Trolig har det pågått i mange år. Ifølge lokale myndigheter så alle ut til å være underernærte og veldig skitne. Barna sa de var sultne og politiet ga dem mat og drikke.

Naboer forteller at de av og til så barna ute tidlig om morgningen. De var alltid sammen, og alle så svært spinkle og bleke. De fleste var jenter, forteller en nabo.

– De kom gjerne ut for å klippe gresset sammen, og når de var ferdige gikk de inn igjen sammen, sier en anonym nabo.

Sent til sykehus

Barna og foreldrene ble tatt med til politistasjonen for avhør, før de seks barna ble sendt videre til sykehus for behandling. De sju voksne barna ble tatt med til et legesenter.

Foreldrene, som er 57 og 49 år gamle, kunne ikke gi en umiddelbar forklaring på hvorfor barna var lenket fast. Paret er siktet for tortur og for å satt barns liv i fare.

Kausjonen er satt til 9 millioner dollar, om lag 70 millioner norske kroner, for hver av foreldrene. Det er foreløpig uklart hvordan paret stiller seg til anklagene.

(©NTB/TV 2)