Killi til topps på stor norsk dag

Og to norske herrer var på pallen i Snowmass.

PÅ PALLEN: Øystein Bråten, Johanne Killi og Ferdinand Dahl var alle på pallen lørdag. Foto: Skiforbundet

Ingen kunne gjøre noe med Johanne Killi i verdenscuprennet i slopestyle i amerikanske Snowmass. Hun vant foran Maggie Voisin fra USA og briten Isabel Atkin.

– Dette er ganske sykt. Siste trening før rennet var ikke så bra, men jeg klarte å sette sammen et bra «run» i konkurransen. Det kjennes kjempebra å vinne, sier Killi til NTB.

20-åringen viser god form en knapp måned før OL i Pyeongchang. Lørdag slo hun til med 91,60 poeng og seier i Snowmass. Voisin endte på 89,00, mens Atkin hadde 87,80.

– Dette gir meg selvtillit før Pyeongchang, helt klart. Samtidig vet jeg at jeg har ting å jobbe med før OL, sier Killi.

Tiril Sjåstad Christiansen ble nest best av de norske friskierne med sin 15.-plass, mens Sandra Eie ble nummer 28. Ingen av de to kom til finalen.

På herresiden var det også strålende norsk innsats med to pallplasser. Ferdinand Dahl (94,60 poeng) ble kun slått av sveitseren Andri Ragletti. Øystein Bråten ble treer, kun 0,40 poeng bak landsmannen Dahl. Ragletti endte på 95,00 poeng.

Christian Nummedal (37.-plass), Eirik Sæterøy (63.) og Felix Stridsberg-Usterud tok seg ikke til finale i Snowmass.