Kolberg fikk ingen varsler i løpet av åtte år som partisekretær

Martin Kolberg, partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009, sier at partiet ikke fikk noen varsler fra noen i de årene han var partisekretær.

TIDLIGERE PARTISEKRETÆR: Martin Kolberg var partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009. Foto: Pedersen, Terje
TIDLIGERE PARTISEKRETÆR: Martin Kolberg var partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009. Foto: Pedersen, Terje

Han mener det er feil å si at det er en generell ukultur i Arbeiderpartiet.

– Nei, det som preger Arbeiderpartiet er i hovedsak åpenhet, tillit og respekt for hverandre, sa Martin Kolberg på NRKs Politisk kvarter tirsdag.

Varslersakene om Trond Giske kommenterer han slik:

– Det er all mulig grunn til ydmykhet i disse sakene, og det er all mulig grunn til å tenke gjennom om vi burde aksjonert tidligere.

Ingen varsler

Samtidig understreker Kolberg at de ikke fikk noen varsler i de årene han satt som partisekretær.

– Vi fikk ingen konkrete opplysninger som skulle foranledige noen aksjon fra vår side. Vi fikk ingen varsler om noen i løpet av de åtte årene, sa han.

Kolberg sier samtidig at han ikke bestrider varslene fra unge AUF-ere.

– I noen sammenhenger er det åpenbart at det foregår ting som ikke skal foregå, og det er helt nødvendig at partiet tar tak i dette, noe som sentralstyret har sluttet seg til. Men dette preger ikke det generelle, daglige arbeidet i partiet, understreket den tidligere partisekretæren.

Stoltenberg vil ikke kommentere

Tidligere partileder Jens Stoltenberg har foreløpig ikke ønsket å kommentere varslingssakene mot Giske. Dette til tross for at Jonas Gahr Støre rettet fokus mot sin forgjenger under en pressekonferanse mandag. Under pressekonferansen ble Ap-lederen spurt om partiledelsen hadde tatt opp ryktene om Giske tidligere.

– Jeg har forgjengere som burde stille seg selv det spørsmålet ganske grundig, sa Støre.

Stein Hernes, strategisk kommunikasjonsrådgiver for Jens Stoltenberg, opplyste til TV 2 mandag at NATOs generalsekretær ikke kommenterer saker i norsk politikk.

– Varslingssaker ble håndtert av partikontoret ved partisekretæren da Jens Stoltenberg var partileder, skriver Stoltenbergs rådgiver.

– Generalsekretær Stoltenberg går ikke inn i saker i norsk politikk, og viser til at de håndteres av nåværende ledelse, skriver Hernes i en tekstmelding.

(NTB/TV 2)