Enorm brann i oljetanker i Kina: Frykter 32 har omkommet

Myndighetene frykter at den brennende iranske oljetankeren utenfor kysten av Kina kan eksplodere. Det er ingen tegn til at noen av mannskapet på 32 har overlevd.

BRANN: Det brenner i en oljetanker utenfor kysten av kina. Myndighetene frykter eksplosjon. Foto: Reuters Tv
BRANN: Det brenner i en oljetanker utenfor kysten av kina. Myndighetene frykter eksplosjon. Foto: Reuters Tv

Det raser en enorm brann om bord i det 274 meter lange tankskipet Sanchi, og tykk svart røyk stiger opp fra fartøyet.

Brannen brøt ut etter at skipet lørdag kolliderte med frakteskipet CF Crystal i Østkinahavet, omkring 260 kilometer fra kysten av Shanghai.

Redningsmannskaper som forsøkte å nå fram til mannskapet, 30 iranere og to bangladeshere, klarte ikke å komme gjennom skyene av giftig røyk og den enorme heten.

Leter etter overlevende

De 21 kinesiske besetningsmedlemmene på CF Crystal ble reddet, men det har ikke vært mulig å få kontakt med besetningsmedlemmene på oljetankeren.

Den amerikanske marinen har hjulpet til med å lete etter tegn til overlevende. Et amerikansk patruljefly av typen P-8A fra Okinawa søkte i området før det vendte tilbake til basen, uten at det gjorde funn.

– Sanchi står i fare for å eksplodere eller synke, uttaler det kinesiske transportdepartementet.

Iranske Glory Shipping står for driften av tankskipet, og fartøyet var på vei til Sør-Korea da det kolliderte med frakteskipet som var lastet med korn.

Iranske myndigheter opplyser at det er National Iranian Tanker Company (NITC) som eier tankskipet.

Redningsarbeid

Sanchi var lastet med 136.000 tonn lettolje, men det er fortsatt ukjent hvor mye som har lekket ut i havet.

Kinesiske myndigheter har sendt ti fartøy til området, og i tillegg bidrar mange fiskebåter i rednings- og oppryddingsarbeidet. Et kystvaktskip fra Sør-Korea er også på plass på stedet.

(NTB)