Forfang nest best i kvalifiseringen

Johann Forfang landet på 135 meter og hadde kun polske Dawid Kubacki foran seg i kvalifiseringen til lørdagens hoppukeavslutning i Bischofshofen.

Johann andre Forfang etter fredagens kvalifisering til avslutningsrennet i hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Johann andre Forfang etter fredagens kvalifisering til avslutningsrennet i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Alle de seks norske hopperne er klare for rennet i Paul Ausserleitner-bakken.

Forfangs gode kvalifiseringshopp gir selvtillit foran det siste rennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Tromsø-hopperen var slått med 3,6 poeng av Kubacki fredag. Kubacki landet på 136 meter.

Robert Johansson fikk til et meget godt hopp på 134 meter ble neste beste nordmann på femteplass. Såre Ål-hopperen slurvet i utkjøringen og var ustø.

– Hoppingen har vært veldig bra i hele dag. Jeg ble enige med trenerne om å senke armene mine i svevet, og det har fungert fint. Nå må jeg bare hjem og drømme om noen nedslag, for å få det til å fungere også, smilte han til NRK.

Tande langt bak

Anders Fannemel landet på sin side på 128 meter og fikk betalt i form av 125,8 poeng. Det ga 11.-plass i kvalifiseringen.

Daniel André Tande kjemper om en pallplass i hoppuka, men lyktes ikke hundre prosent i Bischofshofen fredag. 125,5 meter ga 20.-plass.

På plassen bak seg hadde han lagkamerat Halvor Egner Granerud, som har slitt med stiv rygg de siste dagene. Han hadde samtidig små problemer med å kvalifisere seg for avslutningsrennet. 125 meter ga 117,6 poeng og 21.-plass i kvalifiseringen.

– Det er ikke ideelt (med ryggvondt), men jeg har kommet gjennom dagen i dag. Det var det viktigste, sa han.

Stoch på femte

Andreas Stjernen ble nummer fire i Innsbruck, men slet mer i fredagens kvalifisering. 125 meter etter et uryddig svev ga en beskjeden 28.-plass. Plassen i lørdagens renn var samtidig aldri fare.

– Jeg slet litt med å finne posisjonen, men det var godt det gikk bra. Nye sjanser i morgen, sa han.

Sammenlagtleder Kamil Stoch, som kan bli den andre i historien som vinner samtlige fire renn i hoppuka, endte på femteplass etter et hopp på 133 meter i tåka i Bischofshofen.

Resultatene fredag betyr at det i lørdagens avslutningsrenn blir en helnorsk duell mellom Halvor Egner Granerud og Andreas Stjernen. Daniel Andre Tande skal ut mot østerrikske Clemens Aigner, men Anders Fannemel skal forsøke å slå polske Jakub Wolny.

Robert Johansson møter østerrikeren Markus Schiffner, mens Johann Forfang kommer i første omgangs nest siste duell mot japanske Kento Sakuyama.

(©NTB)