Wenger må forklare seg igjen etter nye dommeruttalelser

Arsenal-manager Arsène Wenger kan bli straffet som følge av kritikken han rettet mot dommerstanden før og etter London-derbyet mot Chelsea onsdag.

Torsdag ba Englands fotballforbund (FA) om en forklaring på kommentarer franskmannen har gitt til mediene den siste tiden. Wenger har vært spesielt oppbrakt over to straffesituasjoner han mente gikk i Arsenals disfavør.

Den første situasjonen stammet fra ligaoppgjøret mot West Bromwich søndag, og den andre dukket opp i onsdagens lokaloppgjør. Begge de to kampene endte med uavgjort for Wengers mannskap.

I møtet med West Brom fikk Arsenal straffe mot seg etter at dommer Mike Dean mente forsvarsspiller Calum Chambers handset i eget felt. Mot Chelsea onsdag ble det blåst straffespark da Eden Hazard gikk i bakken i duell med Arsenal-forsvarer Héctor Bellerín.

Før Chelsea-kampen kommenterte Wenger straffesituasjonen mot West Brom slik:

– Jeg må si at det frustrerende sett med mine øyne er at det har skjedd mange ganger denne sesongen – mot Stoke, Watford, Manchester City og West Brom. Det er en bekymrende tilfeldighet slik jeg ser det, sa Wenger.

Etter West Brom-kampen sa han:

– Han (dommeren) så det han ønsket å se, og det må vi takle.

Onsdag kveld var franskmannen igjen på krigsstien.

– Når beslutningene alltid går den samme veien, skal det liksom være en tilfeldighet. Statistisk sett er det basert på det faktum at når ting gjentar seg, er det ikke tilfeldig, sa han.

Nå ønsker FA seg svar på hva Wenger egentlig mente.

Nå som franskmannen har enda mer å svare for, er han sannsynligvis svært nær en karantene. TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller uttalte tidligere torsdag at han mener Wenger ofte er klønete i sine uttalelser.

– Det han sier i intervjuene kommer teit ut for ofte for Wenger. Men, som jeg sier, så er det mange følelser involvert i intervjuene og Wenger er jo ekstremt sulten på suksess, sier eksperten.

(©NTB)