Zuccarellos straffe avgjørende for Rangers

Mats Zuccarello sørget for at New York Rangers stakk av med seieren etter straffekonkurranse mot Washington Capitals.

SIKKER: Mats Zuccarello fintet Washington Capitals keeper.) Foto: Bill Kostroun

Zuccarello var iskald da han satte Rangers sin første straffe mot Capitals i nattens kamp. New York Rangers vant straffekonkurransen 2–0 og fikk dermed to poeng etter at ingen av lagene maktet å score i ordinær spilletid.

Zuccarello ventet lenge med å skyte før han rundet keeper Philipp Grubauer og avsluttet med et backhandskudd.

Fintet ut keeperen
– Jeg prøvde bare å være tålmodig der og vente ham ut. Det gikk, det, sier Zuccarello til NTB.

Straffescoringen var nummer 22 i karrieren på 43 forsøk. 30-åringen har på mange av sine siste straffeforsøk forsøkt å overliste keeperen med et kjapt skudd. Derfor bestemte han seg for å finte ut Grubauer for å fremstå mer uforutsigbar.

– Jeg vet at mange keepere ser på video, så jeg prøver å gjøre ting litt annerledes og mikse det litt, sier Zuccarello.

Grubauer, som hadde 37 redninger etter tre perioder pluss spilleforlengelse, lot seg lure.

– Han bet på den første skuddfinten så det var bare å putte den inn, sier han.

Julefri
Nattens kamp var Rangers sin første siden NHL tok en kort juleferie. Zuccarello sier det var godt for klubben å komme tilbake på rett kjøl etter to sure tap rett før jul. Spesielt i tredje periode viste hjemmelaget svært lovende takter med hele 18 skudd på mål.

– Vi tapte to rett før pausen så det var godt å få denne. Jeg synes vi burde vunnet etter ordinær tid, men det er greit å få et ekstra poeng, sier Zuccarello.

Det kunne fort blitt en målrik kamp hvis det ikke hadde vært for to andrekeepere i Grubauer og Ondrej Pavelec som storspilte. Til sammen vartet de opp med 67 redninger.

– De hadde noen sjanser. Det var to gode keepere, men jeg føler at vi var det beste laget, sier Zuccarello.

New York Rangers spiller sin neste kamp natt til lørdag norsk tid på bortebane mot Detroit Red Wings. 1. nyttårsdag er det duket for utendørskamp mellom Rangers og Buffalo Sabres i NHLs årlige «Winter Classic.»