Barn til sykehus etter møteulykker nord i Buskerud

I alt ni personer er tatt med til sykehus etter at to møteulykker inntraff kort tid etter hverandre nord i Buskerud tirsdag kveld. 

TIL SYKEHUS: To biler kolliderte front mot front på E16 ved Kudalen nord for Hønefoss. Fem personer ble sendt til sykehus etter ulykken. Foto: Ole Edvin Tangen
TIL SYKEHUS: To biler kolliderte front mot front på E16 ved Kudalen nord for Hønefoss. Fem personer ble sendt til sykehus etter ulykken. Foto: Ole Edvin Tangen

Den første ulykken fant sted på fylkesvei 287 ved Sigdal. Fire personer var i de to involverte bilene. En av de fire ble hentet av luftambulanse og fløyet til Drammen sykehus, mens de tre andre ble kjørt dit i vanlig ambulanse. Skadeomfanget er ukjent for alle.

Tirsdag kveld melder politiet at det var et barn som ble fløyet med luftambulanse.

Ingen skal være alvorlig skadd etter ulykken, men det skal dreie seg om noen bruddskader, opplyser operasjonsleder Beate Sem i Sørøst politidistrikt til NTB. Alle blir liggende på sykehus til observasjon over natten.

Den andre ulykken inntraff på E16 ved Kudalen. Politiet Bekkedal opplyser til at i alt fem personer var involvert.

I alt fem personer ble brakt til Ringerike sykehus. Ett barn ble deretter fløyet videre til Ullevål sykehus med luftambulanse.

– Det dreier seg om indre skader, men de er ikke livstruende, sier Sem.

Politiet i Nordre Buskerud har bedt om bistand fra Søndre Buskerud som følge av at ulykkene skjedde så kort tid etter hverandre.

Ifølge operasjonslederen tyder mye på at begge ulykkene har skjedd som følge av glatt føre.

– På E16 er det snakk om at en av bilene mistet kontrollen på dårlig føre og kom over i motgående kjørefelt. Det er også glatt på fylkesvei 287, men der skjedde ulykken på et rett veistrekke, så vi håper på å få avhørt vitner og noen av de involverte på sykehuset senere for å få oppklart årsaken, sier Bekkedal.

Full storm langs kysten på Østlandet – ferjekaos og strømbrudd

Trær faller flere steder, og en rekke ferjeavganger er innstilt eller forsinket som følge av uværet som herjer i Telemark, Østfold og Vestfold tirsdag kveld.

Meteorologene har sendt ut obs-varsel om kraftig vind i Østfold, Vestfold og Telemark tirsdag kveld.

– Et lite, men hissig, lavtrykk gir kraftig sørvestlig vind på kysten av Vestfold og Østfold tidlig 2. juledags kveld. Både Færder fyr og Strømtangen fyr har målt full storm 25 m/s som maksimal middelvind ved 18-tiden. Vinden avtar til kuling utover kvelden, skriver Meteorologisk institutt på Twitter tirsdag kveld.

Uværet har ført til flere problemer i området. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er 1.200 personer uten strøm som følge av uværet.

– Årsaken til strømbruddet er trær som har falt over en trafo, og det er også falt trær over linjer, forteller pressesjef i Hafslund Morten Skaug til avisen.

Problemene gjelder også i andre deler av Østfold og Vestfold.

– Det blåser kraftig. Det faller ned trær overalt, sier operatør Frode Johannessen hos Alarm brann øst, til Fredriksstad Blad.

Uværet skaper også trøbbel ute på sjøen. Color Line har kansellert alle sine tre avganger på grunn av værforholdene tirsdag kveld, melder de på sine egne nettsider.

– Mildt sagt har det vært ganske ille utpå der, sier konserndirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til NRK.

I tillegg har konkurrenten Fjordline forsinket avgang fra Langesund mot Hirtshals, og også fra Hirtshals og mot Stavanger. Avgangene mellom Stavanger og Bergen og returen onsdag morgen er innstilt.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2