Real Madrid misbrukte sjansen til å nærme seg Barcelona

Både Real Madrid og ligaleder Barcelona måtte nøye seg med ett poeng etter å ha møtt forholdsvis overkommelig motstand i La Liga lørdag.

SÅ RØDT: Sergio Ramos ble utvist like før slutt. Foto: Vincent West
SÅ RØDT: Sergio Ramos ble utvist like før slutt. Foto: Vincent West

Real Madrid maktet aldri å finne veien til mål i bortekampen mot Athletic Bilbao, mens Barcelona spilte 2-2 hjemme mot Celta.

Zinedine Zidanes Real Madrid-mannskap hadde aller tiders mulighet til å knappe innpå Barca etter katalanernes poengtap tidligere lørdag, men verken Cristiano Ronaldo, Karim Benzema eller noen av de andre Real Madrid-spillerne maktet å sette ballen bak Athletic-keeper Kepa Arrizabalaga.

Ronaldo fikk en god mulighet på en heading like før slutt, men Arrizabalaga reddet forsøket.

Fire minutter før slutt fikk kaptein Sergio Ramos sitt annet gule kort og ble sendt i dusjen. Midtstopperen var oppe med en albue i ansiktet på Athletic-spiss Aritz Aduriz og mottok med det sitt 19. røde kort i La Liga-kamper.

Resultatet gjør at laget ligger på fjerdeplass med 28 poeng, åtte bak Barcelona.

Uavgjort og skader

La Liga-leder Barcelona maktet ikke å fikse tre poeng hjemme mot Celta. Maximiliano Gomez ordnet 2-2 og ett poeng til hvert av lagene.

Det ene poenget var ikke det eneste negative for Barcelona-trener Ernesto Valverde lørdag. I tillegg til de to tapte poengene måtte også Samuel Umtiti og Andrés Iniesta ut med skade.

Umtiti pådro seg en hamstringskade i angrepet da Gomez satte inn 2-2, mens Iniesta måtte gi seg like etter pause.

– Vi tror det er en rift. Han har snakket med legene, men vi må vente og se på testene i morgen for å finne ut omfanget, sa Valverde om skaden til Umtiti. Midtstopperen har vært svært viktig for det katalanske laget denne sesongen.

Resultatet gjorde at tetrivalene kunne knappe innpå Barcelona, men det var det kun Atlético Madrid som maktet.

Snudde

Atlético kom under 0-1 hjemme mot Real Sociedad da William José ga gjestene ledelsen, men en sterk sluttspurt sørget for hjemmeseier.

Filipe Luís utlignet til 1-1 etter 63 minutter og Antoine Griezmann sørget for at alle de tre poengene ble igjen i Madrid med sin 2-1-scoring etter 87 minutter.

Resultatet gjør at Atlético Madrid med 30 poeng på tredjeplass nå er seks poeng bak Barcelona.

Valencia på 2.-plass er fem poeng bak Barcelona og møter Getafe søndag.

(©NTB)