Mistenkelig pakke funnet ved julemarked i Tyskland

Tysk politi sier pakken som ble funnet på et julemarked i Potsdam inneholdt spikre og kabler, men slår fast at den ikke hadde noen tennmekanisme.

JULEMARKED: Politiet evakuerte fredag kveld gatene rundt julemarkedet i Potsdam. Foto: Julian Stahle/AFP
JULEMARKED: Politiet evakuerte fredag kveld gatene rundt julemarkedet i Potsdam. Foto: Julian Stahle/AFP

Spesialstyrker ble tilkalt etter funn av en mistenkelig gjenstand på et julemarked i byen Potsdam fredag.

Politiet stengte av et område sentralt i den østtyske byen i påvente av spesialister som skulle undersøke funn av en mistenkelig gjenstand.

Kort tid etter uttalte en polititalsperson at det dreide seg om funn av en improvisert sprengladning eller brannbombe.

Senere bekreftet politiet at den mistenkelige pakken inneholdt spikre og kabler, men slår fast at den ikke hadde noen tennmekanisme.

– Gjenstanden var et sylinderformet objekt med kabler, batterier og spikre, men på nåværende tidspunkt har vi ikke funnet noen sprengmekanisme, skriver politiet i Brandenburg på Twitter fredag kveld.

Dette ble senere bekreftet av delstatens innenriksminister Karl-Heinz Schröter, som sier myndighetene foreløpig antar at gjenstanden ikke kunne ført til en eksplosjon.

Levert til apotek

Ifølge politiet ble den levert av en post- eller budtjeneste til et apotek i sentrum av Potsdam, like ved byens julemarked og en rekke butikker.

Markedet og området rundt ble raskt evakuert før spesialister fra tysk politi senere gjennomførte en kontrollert sprengning av gjenstanden.

Potsdam ligger øst i Tyskland og grenser til Berlin.

Høyt sikkerhetsnivå

Beredskapsnivået rundt tyske julemarkeder er høyt etter fjorårets angrep i hovedstaden Berlin. Tolv mennesker ble drept og 56 ble såret da en tunisisk mann kjørte en lastebil inn i folkemengden på julemarkedet på Breitscheidtplatz 19. desember i fjor.

Den terrormistenkte tunisieren Anis Amri ble skutt og drept av politiet i Milano fire dager senere, etter at han rømte fra Tyskland. Terrornettverket IS hevdet at Amri, som hadde fått avslag på sin søknad om oppholdstillatelse i Tyskland, utførte angrepet på vegne av dem.

(NTB/TV 2)