Sunn og god eksamensmat
Nå er det for mange eksamen- og tentamensperiode. Da er det ikke alltid like lett å vite hva slags mat man burde ta med seg. I dag har Wenche hatt besøk av fysioterapistudent Maria Borge Svinø (22) som viser deg tips og triks til matpakken, enten du skal på biblioteket eller inn i selve eksamenslokalet.
Maria er student og har en stor lidenskap for trening og mat, uten at det skal gå utover matgleden. I disse dager har Maria eksamen og da er det også viktig å spise sunt slik at «hodet» fungerer godt og kroppen får den energien og næringen den trenger.
Marias favorittgrøt med smak av gulrotkake
Til 2 store mettende porsjoner
150 g lettkokte havregryn (evt. glutenfri)
2-3 stk revet gulrot
1 revet eple med skall
6 del melk/laktosefri melk evt. rismelk (vann skaper ikke samme smak)
Slik gjør du:
Bland sammen i en kasserolle og kok opp på middels varme. Koke til grøten blir fyldig. Trekk kasserollen vekk fra platen og smak til med kanel, kardemomme og 2-3 ss cottage cheese/vaniljeprotein (Maria bruker kasein for en enda tykkere grøt). Du kan også blande inn litt chiafrø.
Ved servering dryss over kanel, kokos, sukrin-gold, smør og noen flak med maldonsalt.
Proteinpannekaker
1 egg
1 revet eple
2-3 ss vaniljeprotein (eller 1-2 dl cottage cheese tilsatt 1-2 ts vanljepulver)
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
1-2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1-2 egg
Skummet melk
Slik gjør du:
Rør sammen og tilsett skummet melk til en tykk grøt. Stek små pannekaker/ lapper i litt smør i en stekepanne ved middels varme, 3-4 min på hver side.
Få flere gode og sunne mat-og treningstips på Marias Instagram-konto: mariaborge