Så skadelig er julematen egentlig for kroppen din

– Dødeligheten av hjerte- og karsykdom topper seg rundt julaften og nyttårsaften, sier ekspert.

SKÅÅÅÅL: Illustrasjonsbilde av et middagsbord fylt med tradisjonell norsk julemat. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SKÅÅÅÅL: Illustrasjonsbilde av et middagsbord fylt med tradisjonell norsk julemat. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

De neste ukene blir en nytelse for smakssansene våre, men en belastning for resten av kroppen. Bokstavelig talt.- Det er vanlig å gå opp i vekt i jula, i gjennomsnitt rundt en halv kilo. Om man går opp én kilo i fettmasse, betyr det at man har spist 7000 kalorier mer enn det man har forbrent, forteller Erik Arnesen, helsefaglig rådgiver i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL).Han forteller videre at vekta mange legger på seg i jula har en tendens til å bli sittende. Hvi