Håvard Lorentzen gjorde rent bord på hjemmebane

Håvard Holmefjord Lorentzen skøytet inn til nok en verdenscupseier på 500 meter. Litt senere vant han 1000-meteren også.

I FORYKENDE FORM: Håvard Lorentzen vant nok et verdenscuprenn. Foto: Johansen, Carina
I FORYKENDE FORM: Håvard Lorentzen vant nok et verdenscuprenn. Foto: Johansen, Carina

25-åringen slo nederlandske Hein Otterspeer med to hundredels sekund på 500 meter i Stavanger fredag.

Kun en drøy time senere skøytet han inn til overlegen seier på 1000-meteren. 25-åringen klokket inn til seier på tiden 1.08,22. Han slo nederlandske Kai Verbij med 0,25 sekund.

Etter maktdemonstasjonen i Stavanger er det ikke lenger tvil om at Lorentzen er i den ypperste verdenstoppen.

– Vi har verdens beste sprinter! sier NRKs ekspertkommentator Even Wetten.

– Jeg vet ikke sist en norsk løper tok to verdenscupseire på én og samme dag, sier NRKs hovedkommentator Carl Andreas Wold.

Den ydmyke bergenseren tok selv dobbelseieren med knusende ro i intervju med TV 2 etter 1000-meteren.

– Det blir ikke bedre enn dette. Det har vært en fantastisk dag. Jeg vil påstå at 1000-meteren var hakket bedre enn 500-meteren, sier Lorentzen til TV 2.

– Kroppen har vært bra i hele dag, og jeg var ikke så sliten etterpå og mellom løpene. Jeg er veldig stolt, det er fantastisk å vinne her på hjemmebane.

I fantastisk form

Sist helg gikk Lorentzen inn til sin aller første verdenscupseier på 500-meteren i Heerenveen.

Fana-løperen er i svært god form om dagen. Under det samme stevnet i Nederland ble han treer på 1000 meter. Da satte Lorentzen sin beste lavlandstid på sin favorittdistanse.

Tidligere fredag ble Henrik Fagerli Rukke toer på 500-meteren i B-gruppen i Stavanger. Han hadde tiden 35,03, slått med 19 hundredels sekund.

Optimismen er høy i den norske skøyteleiren etter pangstarten på sesongen. Også Sverre Lunde Pedersen og comebackveteranen Håvard Bøkko gjorde solide prestasjoner i Heerenveen sist. Drømmen om et vellykket OL lever for fullt.

– Sesongstarten har vært helt magisk. Det er utrolig moro å være en del av dette laget nå, og ingen har det kjipt under samling, sa landslagstrener Sondre Skarli til NRK kort tid etter Lorentzens seier.

Medaljefangsten i vinterlekene har vært laber for de norske skøyterne de siste 15-20 årene. Kun en bronsemedalje har det blitt i de tre siste OL. Det er Bøkkos bronse på 1500 meter fra Vancouver i 2010.

På kvinnenes 500 meter ble Hege Bøkko nummer elleve fredag. Hun klokket i mål på tiden 38,31. Det skilte 1,23 sekunder opp til den japanske vinneren Nao Kodaira.

Bøkko skal fredag også i aksjon på 1000-meteren. På herrenes distanse jakter Lorentzen enda en triumf

Mer innhold fra TV 2