Hegerberg med nytt målshow

Ada Hegerberg scoret nok en gang fire ganger for Lyon i Mesterligaen

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst på siden!

Ada Hegerberg fortsatte å herje med BIIK-Kazygurt da Lyon tok seg til kvartfinale i mesterligaen. Etter fire mål i bortekampen ble det fire nye på hjemmebane.

Den norske spissen har vært nådeløs med laget fra Kasakhstan. Forrige uke scoret hun fire ganger i 7-0-seieren på bortebane. Onsdag la hun opp til Amel Majris tidlige ledermål, før hun selv scoret fire ganger i Lyons 9-0-seier.

Målene kom i det 32., 36., 42. og 58. minutt, det siste på straffespark. Rett etter ble hun byttet ut med Élodie Thomis, utvilsomt til stor lettelse for gjestenes keeper Oksana Zjeleznjak.

Camille Abily noterte også hattrick, mens Delphine Cascarino scoret ett mål.

Hegerberg har tatt pause fra landslaget, men fem av hennes tidligere landslagsvenninner spiller i lag hun kan møte når kvartfinalene trekkes 24. november. Flere av dem markerte seg onsdag med mål eller assist.

Minde-mål

Kristine Minde scoret Linköpings annet mål da den svenske seriemesteren tok seg til kvartfinale med 3-0 over Sparta Praha.

Minde startet som midtspiss og Frida Maanum som indreløper for Linköping, og begge de norske landslagsspillerne leverte avgjørende bidrag.

Lina Hurtig scoret det første målet etter et drøyt kvarter. Minde doblet ledelsen alene med keeper i det 78. minutt, mens Maanum hadde assist da Nicoline Sørensen fastsatte resultatet rett før slutt. Sammenlagt vant Linköping 4-1.

Innhopp og assist

Wolfsburg hadde gjort jobben med 4-0 borte mot Fiorentina. Caroline Graham Hansen nøyde seg med et innhopp i annen omgang da det ble 3-3 i returkampen på hjemmebane, men hun leverte likevel assist på Sara Björk Gunnarsdottirs scoring.

Chelsea hadde også gjort jobben i første kamp, men vant 1-0 i returkampen mot svenske Rosengård i Malmö. Maren Mjelde spilte hele kampen, mens Maria Thorisdottir ble byttet ut etter en drøy time. Ji Soyun scoret vinnermålet i det 53. minutt, og Chelsea vant sammenlagt 4-0.

Barcelona, som slo ut Avaldsnes i 1. runde, vant for øvrig 3-0 onsdag og 9-0 sammenlagt over Gintra fra Litauen.

LSK Kvinner spiller torsdag returkamp mot Manchester City, men har liten sjanse til å slutte seg til de mange norske kvartfinalistene etter 0-5-tapet på hjemmebane.