IS tar på seg skylden

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder det var «en av gruppas soldater» som sto bak angrepet i New York der åtte personer ble drept.

«VÅR SOLDAT»: Islamistgruppa IS sier nå det var de som stod bak angrepet i New York. REUTERS/Andrew Kelly
«VÅR SOLDAT»: Islamistgruppa IS sier nå det var de som stod bak angrepet i New York. REUTERS/Andrew Kelly

Det rapporterer IS i sitt eget magasin al-Naba, ifølge Reuters. Men islamistgruppa legger ikke fram noen beviser for påstanden.

Onsdag siktet påtalemyndigheten Sayfullo Saipov (29) for terror. Han forklarte at han handlet på vegne av IS. 29-åringen sa også at han «følte seg bra» etter handlingen.

I angrepet i New York tirsdag ble åtte mennesker drept og over ti skadd.

Saipov, , som opprinnelig er fra Usbekistan, hadde ifølge politiet plan om å kjøre videre til Brooklyn Bridge for å drepe flere sivile. Isteden endte turen da han krasjet med en skolebuss.

Ba om IS-flagg

Ifølge CNN og andre amerikanske medier har Saipov blant annet spurt etterforskerne om han kunne få IS-flagg på sykehusrommet, ettersom han var fornøyd med det han hadde gjort.

Påtalemyndigheten hevder 29-åringen først begynte å planlegge et angrep for et år siden. For to måneder siden bestemte han seg for å bruke en bil til å drepe så mange som mulig under halloween-feiringen, heter det i siktelsesdokumentene.

Han har også forklart at han ble inspirert av videoene IS har delt på internet.

(©NTB/TV 2)