Innbytter Børven sendte Brann til himmels

Brann lå under to ganger borte mot FK Haugesund, men til slutt sørget innbytter Torgeir Børven for å bli matchvinner da han ordnet 3-2-seier for bergenserne.

– Deilig. Godt å få en scoring, og nå er vi med oppe i toppen igjen. Nå har vi tre «cupfinaler» igjen av denne sesongen, sa Børven til Eurosport etter kampslutt.

Børven, kaptein Vito Wormgoor (straffe) og Kristoffer Barmen scoret gjestenes mål, mens Tor Arne Andreassen og Anthony Ikedi fikk nettsus for FKH. Resultatet gjør at Branns medaljehåp lever videre. Rødtrøyene er kun poenget bak tabelltreer Sarpsborg før resten av rundens kamper.

FK Haugesund tapte derimot terreng i teten. Laget fra måkebyen har 39 poeng etter 27 seriekamper, fire færre enn Brann. Lørdagens tap ble enda surere av at både Andreassen og Liban Abdi måtte byttes ut med skader tidlig i 2. omgang.

Abdi sendte nesten FKH i føringen tidlig, men sendte ballen i tverrligger og over fra distanse etter ti minutters spill i ruskeværet i Haugesund.

FKH-scoring

Sju minutter etter sto det 1-0 til hjemmelaget. Alexander Stølås' corner fant hodet til Fredrik Pallesen Knudsen, som headet ned til veteranen Andreassen. Han pirket inn ledermålet fra kort hold.

Vertene fortsatte å male på. Stølås fikk en stor mulighet etter dødball i det 22. minutt, men avslutningen gikk over fra god posisjon. Like etter sto det 1-1 i Haugesund. Amin Nouri slo inn fra høyre, og inne i boksen skled den omskolerte spissen Barmen inn utligningen. Det var hans åttende fulltreffer i serien så langt i 2017.

Brann-keeper Piotr Leciejewski ble gang på gang satt under press på dødball, og 2-1-scoringen til vertene kom etter nok en corner, denne gang kun minuttet før pause. Etter klabb og babb kjempet Ikedi inn 2-1 til hjemmelaget.

– Vi slapp inn to mål på dødball, noe som er ulikt oss. Det må ikke skje igjen, sa Branns Kristoffer Barmen i pausen.

Snudde

Brann-spillerne ga ikke opp, og etter en times spill fikk gjestene straffespark. Deyver Vega gikk i bakken i duell med innbytter Marko Cosic. Kroaten protesterte voldsomt da dommer Espen Eskås pekte på ellevemetersmerket, men til ingen nytte. Brann-kaptein Wormgoor utlignet på kaldt vis, på det som var bergensernes første straffespark i Eliteserien denne sesongen.

FKH fikk to kjempesjanser til å gå opp i 3-2. Shuaibu Ibrahim fikk en gyllen mulighet på hodet i det 70. minutt, men hodestøtet gikk utenfor fra seks-sju meter. Noen minutter etterpå fikk innbytter Kristoffer Velde en utrolig mulighet fra kloss hold, men 18-åringen avsluttet svakt alene mot keeper.

Like etter ble Børven, som kom inn etter 61 minutter for bortelaget, matchvinner i Haugesund. Gilli Rólantsson, en annen innbytter, slo inn fra venstresiden, og Børven avsluttet på mål. FKH-keeper Per Kristian Bråtveit reddet først, men Børven headet returen i mål. Kampen endte dermed 3-2, til bortefansens store glede.