Norsk målkonge ble historisk i Danmark

Hobro-spiss Pål Alexander Kirkevold (26) beviser at det er deilig å være norsk i Danmark.

BØTTER INN MÅL: Pål Alexander Kirkevold tar Superligaen med storm. Her fra sine dager som Sarpsborg 08-spiller forrige sesong. Foto: Nesvold, Jon Olav

Horsens-Hobro 2-2

Pål Alexander Kirkevold har nå scoret i ni ligakamper på rad på toppnivå i Danmark. Det gjør Hobro-spilleren historisk. Søndag ble det 2-2 borte mot Horsens.

I forrige serierunde tangerte nordmannen superligarekorden, og søndag rykket han forbi og tok den for seg selv. Kirkevold har elleve mål på tolv kamper for Hobro så langt denne sesongen, og er toppscorer på Danmarks øverste nivå.

Altomfotball: Se all statistikk fra Superligaen

I søndagens seriekamp mot Horsens scoret Kirkevold 1-1-målet i det 32. minutt. Før det hadde lagkamerat Rasmus Petersen fått marsjordre allerede etter sju minutters spill. Horsens tok ledelsen ved Jonas Thorsen før Kirkevolds utligning.

Bubacarr Sanneh sendte vertene opp i 2-1 kort tid etter utligningen, men Björn Kopplin berget poeng for Kirkevold og co helt på tampen.

Yaw Amankwah fikk 81 minutter som innbytter for bortelaget etter en tidlig scoring. Den tidligere Brann- og Sandefjord-stopperen la også ut et bilde av Kirkevold på sosiale medier. Bildet viser Kirkevold på vei til kamp, med fotballskoene i en pose fra Rema 1000.

– Dette er Pål i et nøtteskall. Ujålete, hardtarbeidende og målrettet. Rekord i Superligaen med mål i 9 strake kamper. Killer med kvalitet, skriver Amankwah på sin Twitter-side.

Henger med i teten
Resultatet gjør at Hobro står med 19 poeng etter 12 runder. Horsens har ett poeng mer. Begge lag henger med i teten i Danmark.

Andre navn som er kjent for det norske publikummet figurerer for øvrig også i toppen av toppscorerlistene i Superligaen. Ernest Asante, tidligere Start- og Stabæk-spillerm har scoret ti mål på elleve kamper for Nordskjælland og er nummer to. I tillegg har Alexander Sørloth sju mål på elleve kamper for Midtjylland og er nummer fem.