I april i år ble pappfiguren Hululu fra den japanske animasjonsserien Kemono Friends plassert i pingvinburet i dyreparken Tobu Zoo.

Det var kjærlighet ved første blikk for den 21 år gamle hann-pingvinen Grape-kun. Han stod timevis hver eneste dag og stirret på den lekre pappfiguren.

Dyrepasserne måtte hver dag fjerne Hululu for å få Grape-kun til å spise.

Kjærlighetshistorien gikk verden rundt og 21-åringen og kjæresten ble ett av kjendisverdens (i hvert fall pingvin-verdens) hotteste par, og avbildet av tusenvis av tilskuere som stormet til dyreparken.

Det er en kjent sak at pingviner har én partner hele livet, men Grape-kun ble brutalt forlatt av kona Midori – til fordel for en yngre pingvin. Det var nok derfor han aldri klarte å ta øynene fra sin nye stor kjærlighet.

Fredag døde den gamle pingvinen, heldigvis med 2D-kjæresten ved sin side, skriver BBC.

Det var dyreparken som delte den triste nyheten på sin Twitter-side. Årsaken til dødsfallet er ukjent, men den 21 år gamle pingvinen skal ha blitt rundt 80 år i menneskealder.

Dødsfallet skjedde bare måneder før det skulle arrangeres en stor festival til ære for kjendispingvinen.

Nå er både Grape-kun og pappkjæresten borte fra dyreparken.

Kondolansene strømmer inn fra hele verden skriver HuffPost Japan. Skuespillerinnen Chikuta Ikuko, som har stemmen til Hululu i animasjonsfilmen, har også skrevet en kondolanse på Twitter.

– Tankene går fra hjertet mitt til lille Grape, skriver hun.