31 personer er omkommet:

California rammet av de dødeligste brannene noensinne

31 personer er så langt bekreftet omkommet i de kraftige skogbrannene som har rammet California den siste uken.

ENORM: Skogbrannene i California har krevd minst 31 menneskeliv. Foto: Josh Edelson
ENORM: Skogbrannene i California har krevd minst 31 menneskeliv. Foto: Josh Edelson

Lokale myndigheter nord i delstaten sier minst fire personer omkom i brannene som rammet området Sierra Nevada. Denne brannen brøt ut 16 mil nord for vindistriktene hvor de fleste brannene herjer. I dette området er 27 personer bekreftet omkommet.

Flere av brannene er fortsatt ute av kontroll og har til sammen rammet et område på 777 kvadratkilometer, tilsvarende størrelsen på hele New York.

Dødstallet kan stige

Myndighetene bekrefter derimot framgang i bekjempelsen av flere av de største brannene, men sier at dødstallet trolig vil fortsette å øke. Samtidig er tusenvis av boliger og forretninger er ødelagt.

Hundrevis av mennesker er fortsatt savnet etter at brannene brøt ut flere steder i delstaten. I fylket Sonoma leter myndighetene etter alle som er meldt savnet, men opplyser at flere bor i rammede områder som ikke kan nås på grunn av mangel på kontroll på flammene.

Det antas likevel at mange av disse er evakuerte uten tilgang til telefon og internett og at de etter hvert vil komme til rette igjen.

Likhunder

Torsdag opplyste sheriff Robert Giordano i Sonoma at redningsmannskapene vil ta i bruk likhunder i leting etter flere ofre. Identifiseringen kan i noen tilfeller bli vanskelig, siden høye temperaturer har gjort at det er lite igjen av flere av de døde.

I områdene som er rammet, er det meldt tørt vært og sterk kuling. Den kraftige vinden kan få flammene til å spre seg videre.

Totalt er skogbrannene de dødeligste som har rammet delstaten noensinne. I 1991 mistet 25 mennesker livet i Oakland Hills, mens i 1933 omkom 29 mennesker i Griffith Park i Los Angeles, ifølge Reuters.

NTB