Massedrapsmannen regnet ut hvordan han skulle drepe flest mulig

En lapp som ble funnet på hotellrommet til Las Vegas-drapsmannen Stephen Paddock, inneholdt utregninger for å øke nøyaktigheten på kulene han avfyrte.

DREPTE 58: Stephen Paddock tok livet av 58 mennesker under masseskytingen i Las Vegas for en uke siden. Foto: AFP
DREPTE 58: Stephen Paddock tok livet av 58 mennesker under masseskytingen i Las Vegas for en uke siden. Foto: AFP

For en uke siden skjøt og drepte Stephen Paddock 58 mennesker under en musikkfestival i Las Vegas.

Paddock avfyrte tusenvis av skudd fra sitt hotellrom i 32. etasje.

Distanse og høyde

64-åringen hadde planlagt massakren i lang tid, og på hotellrommet fant politiet kalkulerte utregninger for hvordan han skulle klare å la livet av flest mulig.

Lappen lå på nattbordet til Paddock.

Utregningene var til hjelp for hvor Paddock skulle sikte for å drepe så mange som mulig, ifølge flere av politibetjentene som stormet inn på hotellet og fant Paddock død på Mandalay Bay hotell og kasino.

I et intervju med CBS-programmet «60 minutes» forteller flere av betjentene om det som møtte dem da de kom inn i hotellsuiten.

– Jeg kunne se at han hadde skrevet distansen, høyden han var på og hvor mye kulene ville falle på vei mot folkemengden, sa David Newton i Las Vegas-politiet.

Newton la til at å trenge seg inn på rommet og finne Paddocks kropp med en stor mengde våpen, var som tatt rett ut av en film:

– Det var uhyggelig.

Avstanden fra Paddocks hotellsuite til folkemengden var 365 meter i luftlinje.

– Ikke sånn han er

Fra sin hotellsuite i 32. etasje avfyrte Paddock flere hundre skudd mot 21.000 konsertpublikummere 365 meter unna. 58 mennesker ble drept og 489 ble såret.

Den siste uken har en hel verden forsøkt å forstå hvorfor Stephen Paddock gjennomførte massakren i Vegas.

New York Times skriver at Paddock ble beskrevet som en stille, innesluttet mann – som brukte mye av livet på poker og gambling.

– Jeg kunne ønske jeg kunne si at han var en miserabel idiot, at jeg hatet ham og gjerne skulle drept ham hvis jeg kunne. Men jeg kan ikke si det. Det er ikke sånn han var. Vi må finne ut hva som skjedde med broren min, sier Stephen Paddocks yngste bror, Eric Paddock til avisen.

NTB