Tilstanden kritisk for 21-åring:

To siktet for drapsforsøk etter skyteepisode i Oslo

To unge menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en 21 år gammel mann ble kritisk skadd i en skyteepisode på Holmlia i Oslo natt til lørdag. 

En person er kritisk skadet etter skytingen på Homlia Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak
En person er kritisk skadet etter skytingen på Homlia Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

Politiet fant den skadde mannen ute på gaten i Dyretråkket like over midnatt natt til lørdag. Da hadde vitner i området varslet politiet om skyting og flere personer som løp vekk fra området.

Mens den unge mannen ble fraktet til sykehus med skader i hodet og halsen, innledet politiet en omfattende etterforskning mot et kjent kriminelt miljø og startet letingen etter gjerningsmennene.

– Vi har pågrepet og siktet to unge menn for drapsforsøk eller medvirkning til dette, sier Grete Lien Metlid, som leder enheten for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB lørdag ettermiddag.

De to ble pågrepet i Oslo, men Metlid ønsker ikke å gå inn på hvor. Politiet mener flere personer var i området da skytingen fant sted, og jobber nå med å få kontakt med vitner.

– Det er fremdeles alvorlig for offeret, og vi avventer tilbakemeldinger fra sykehuset om hvordan det går med ham, sier hun videre.

Politiet uttalte kort tid etter skyteepisoden natt til lørdag at det dreide seg om en konflikt i et kjent kriminelt miljø. Oppgjøret var ikke tilfeldig, og politiet var i de første timene etter skytingen opptatt av å berolige folk med at det ikke var snakk om en tilfeldig hendelse mot et vilkårlig offer.

Kjent gjengmiljø

– Vi jobber ut ifra at dette er knyttet til uoverensstemmelser i et kriminelt miljø, og at offeret ikke er en tilfeldig person, sier Metlid.

TV 2 har tidligere omtalt at Oslo-politiet jobber målrettet mot gjengmiljøet Young Bloods som har tilholdssted i det aktuelle området. Metlid ønsker ikke å gå inn på hvilket miljø drapsforsøket i natt knyttes til, men hun sier til TV 2 at de jobber utifra at det er et oppgjør internt i det kriminelle miljøet.

– Dette er en svært alvorlig sak, som vi etterforsker med store ressurser, forklarer Metlid.

TIdligere i år uttalte Rune Solberg Swahn som er leder for Spesielle Operasjoner i Oslo politidistrikt, at de har avverget 11 konkrete drapsplaner i Oslos gjengmiljøer de siste fem årene. Fordi drap og drapsforsøk potensielt kan utløse hevnaksjoner, er poltiet svært opptatt av å forhindre dette.

I flere måneder har de jobbet målrettet mot gjengmiljøet på Holmlia. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i denne saken, sier Metlid til TV 2.

Det ble først opplyst at det var snakk om to fornærmede, men i 0.30-tiden opplyste politiet at det kun var snakk om én.

– Det er én fornærmet. Den andre personen var på stedet og hadde fått blod på seg fra den fornærmede, sa operasjonsleder Rune Ullsand.

(©NTB/TV 2)