Spania til VM etter Italia-miss

Spania er klar for VM-tur til Russland neste år. Fredag valset laget over Albania i en omgang og vant 3-0. Samtidig klarte Italia bare 1-1 hjemme mot Makedonia.

Se de spanske scoringene i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Dermed står Spania med 25 poeng etter ni kamper, mens Italia bare har 20. Kun én kamp gjenstår av gruppespillet, noe som gjør at spanjolene kan feire allerede.

Spania gjorde kort på prosess med Albania i Alicante. Før det var gått en halv time av kampen hadde Rodrigo, Isco og Thiago Alcántara gjort hvert sitt mål.

Albania var nær scoring da en ball havnet i tverrliggeren bak David de Gea, men maktet ikke kneble hjemmelaget.

Italia tok imot Makedonia i Torino. Kampen sto og vippet helt fram til Giorgio Chiellini fant nettmaskene fem minutter før hvilen. Aleksandar Trajkovski sto bak Makedonias utligning til 1-1 med snaue kvarteret igjen å spille.

Med italiensk seier måtte spanjolene ha ventet til mandag med å åpne champagneflaskene. Likevel hadde de brukbar kontroll på gruppeseieren. Spania har 32 plussmål mot Italias 12.

Spania avslutter borte mot Israel, mens Italia skal ut mot Albania.

Israel slo Liechtenstein med 1-0 etter at Eitan Tibi hadde scoret etter 21 minutter. Israelerne kjemper med Albania om tredjeplassen i gruppen.