To flotte Grindheim-mål - så raknet Vålerenga fullstendig

Vålerenga hadde kurs for tre poeng borte mot Stabæk, men en VIF-kollaps etter pause gjorde at bæringene vant 4-2. Måltyven Ohi Omoijuanfo scoret to ganger.

Sportsnyhetene: Se kampreferat over!

Lørdagens resultat gjør at presset øker for Vålerenga og trener Ronny Deila. VIF er kun to poeng over kvalifiseringsplassen og fem poeng over nedrykksplass før resten av rundens kamper.

Christian Grindheim sendte Vålerenga opp i både 1-0 og 2-0 på Nadderud før pause, men etter hvilen kom Stabæk knallsterkt tilbake og vant 4-2. Tortol Lumanza, Franck Boli og Ohi (2) ordnet tre poeng. Ohi har nå 17 mål i serien så langt i 2017.

– Når vi slipper inn fire hjelper mine to mål veldig lite, sier en skuffet Grindheim til TV 2.

– Jeg synes Stabæk var best i store deler av kampen. Sånn sett vant de fortjent, innrømmer midtbanespilleren.

Og for Grindheim later det til å være et dårlig tegn når han scorer to.

– Sist jeg gjorde det i Tippeligaen tapte vi 3-4 borte mot Bodø, sier VIF-spilleren.

– Så det er best når du ikke scorer to?

– Helt rett, ler han.

– Den beste følelsen
En annen som scoret to var Ohi, som fikk litt pusterom ned til Nicklas Bendtner på toppen av toppscorerlisten.

Det er selvfølgelig deilig. Det er jobben min å score mål. Det er den beste følelsen som finnes, sier Ohi til TV 2.

Stabæk er oppe på 33 poeng etter 24 kamper, seks poeng foran Vålerenga.

– Det var en jevn førsteomgang. Vi ledet 2-0, men det var kanskje litt vel mye ut fra spill og sjanser. Vi gikk ut på banen i andreomgang for å gå for tre poeng, men vi så ut som vi var for passive. Når vi i tillegg fikk en i trynet klarte vi ikke å stå imot som lag. Vi ble altfor for åpne og det var altfor mange som jobbet individuelt. Da blir det vanskelig å spille mot Stabæk. Vi tapte fortjent til slutt, sier VIF-trener Ronny Deila til TV 2.

Perler
Kampen åpnet med en enorm Stabæk-sjanse. Ronald Hernandez slo inn fra høyre, men på nesten blank kasse satte tidligere VIF-spiller Moussa Njie ballen svakt utenfor. Spillet bølget fram til det 37. minutt, da bortelaget ordnet kampens første scoring. Christian Grindheim curlet på flott vis ballen opp i venstre kryss på frispark.

Like før pause sto det 2-0 til VIF, også denne gang etter en Grindheim-perle. Et frispark ble slått inn i Stabæk-boksen. Henrik Kjelsrud Johansen headet ballen ned til Grindheim, og veteranen vartet opp med en flott scoring på volley. Ballen suste nok en gang inn til høyre for Stabæk-keeper John Alvbåge.

– Godt å score. Og det passet fint med nummer to like før hvilen, sa Grindheim til Eurosport i pausen.

Snuoperasjon
Vålerenga gikk på banen med et smil om munnen i 2. omgang, men lykken ble snudd til fiasko. Stabæk sendte først et varsku da Njie skjøt i nettveggen etter 49 minutter. Ohi sørget for redusering bare åtte minutter etter. Måltyven kjempet ballen i mål etter at Adam Larsen Kwarasey hadde gitt en retur på et Njie-skudd.

Kvarteret etter var lagene like langt. En innøvd frisparkvariant sendte Tortol Lumanza alene mot keeper, og 23-åringen plasserte ballen i mål fra nesten død vinkel. På sidelinjen konstaterte Ronny Deila at laget hans hadde gitt vekk ledelsen.

Og verre skulle det bli. Ohi fikk gult kort for filming i det 72. minutt, noe han protesterte voldsomt på, men Stabæk-spissen fikk uansett nettsus igjen kort tid etter. En flott soloprestasjon av Hugo Vetlesen inne i VIF-boksen ga Ohi muligheten fra kloss hold, og sistnevnte gjorde ingen feil. Like etter haltet måltyven av banen med skade.

Åtte minutter før full tid fastsatte Franck Boli resultatet til 4-2. Dermed kunne bæringene juble, mens Vålerenga kom ned på jorda igjen etter 2-1 mot Brann sist.