Sjokktap for LSK - VIF møter Avaldsnes i cupfinalen

Tittelforsvarer Lillestrøm er overraskende utslått av NM i kvinnefotball. Vålerenga vant 1–0 hjemme i semifinalen lørdag.

Video med tillatelse fra NRK!

VIF ledet til pause etter mål av Stephanie Verdoia etter 17 minutter. Det ble også kampens eneste scoring. LSK hadde flere store sjanser til å utligne, men klarte det ikke.

– Vi møter et godt lag. Det er ikke utenkelig at vi kan tape en fotballkamp. Vi fikk ikke noe rytme i spillet vårt i dag, sa LSK-trener Hege Riise til NRK.

– Det er kjipt å gå glipp av en cupfinale, fortsatte hun.

– Deilig
LSK har vunnet både serie og NM tre sesonger på rad.

I serien er LSK åtte poeng foran tabelltoer Avaldsnes med tre kamper igjen å spille.

– Dette er deilig. Vi hadde en plan om å ha ballen litt. Det ble ikke helt slik, men dette er kult, sa VIF-trener Kjell Edvin Gustad til NRK.

VIF-triumfen lørdag var en liten sensasjon da LSK kom til semifinalen som storfavoritt. Vålerenga er dermed klar for sin første cupfinale for kvinner.

Keeper Michelle Betos spilte en meget god kamp for VIF.

Møter Avaldsnes
I den andre semifinalen var det Avaldsnes som trakk det lengste strået mot Arna-Bjørnar.

Andreia Rosa scoret kampens eneste mål etter 73 minutter, og sørget for en fortjent seier til Avaldsnes.