Krabbe naturell – det enkleste er ofte det beste

I dag byr Wenche på krabbe naturell med godt brød, majones, sitron og pisket urtesmør. Vil du prøve en asiatisk smak til krabbene, prøv mangodressing.

Beregn 1-2 krabber pr person. Mengden av avhengig av hvor mye tilbehør du serverer til krabbe, da er ofte én krabbe tilstrekkelig. Du kan eventuelt fylle på med noen krabbeklør.

Ferdigkokte krabber finnes i fiskedisken. Der finner du også fylte krabbeskjell, enten «maskinrenset »eller «håndrenset», som er å foretrekke.

Har du levende krabber må de kokes:

Bruk en stor kasserolle. Fyll på vann til du er sikker på at det dekker krabbene.

Kok opp vann og salt (ca 50 g salt pr liter vann). Ha gjerne i krondill eller dillstilker. Når det fosskoker legger du i krabbene. Pass på at vannet koker opp mellom hver krabbe du legger i. Legg på lokk og la koke 15-20 min, avhengig av størrelse. Krabbene er ferdigkokt når de små klørne lett kan trekkes av.

KRABBE: Så godt, så enkelt. Foto: TV 2.
KRABBE: Så godt, så enkelt. Foto: TV 2.

Ta ut krabbene, la dem renne litt av seg og avkjøl dem liggende på rygg/skallsiden. Dette for at kraften ikke skal renne ut.

Tips: kokte krabber kan oppbevares 1-2 døgn i kjøleskap. Krabbe kan fryses hel eller renset. Rens krabbene, fyll innmaten tilbake i skallet og pakk i fryseposer og frys inn.

Frossen krabbe tines best i kjøleskapet, krabbene nytes best mens de er ferske.

Tilbehør: godt brød (ikke for grov), majones, sitron, pisket urtesmør (mykt smør tilsatt finhakkede urter, litt sitronsaft og pisket mykt og litt «fluffy»)

Urtekremdressing

  • 2 dl majones
  • 2 dl pisket krem eller crème Fraîche
  • Ca 1 dl finhakkede urter (frisk dill, persille og ørliten estragon)
  • Skall av 1 sitron
  • Saft av 1/2 sitron
  • Salt, pepper
  • Ørlite sukker

Rør sammen og la dressingen stå og trekke i ca 1 time i romtemperatur før servering.

Mangodressing

Vil du prøve på en asiatisk smak til krabbene prøv mangodressing:

  • 1 mango
  • 2-3 dl yoghurt
  • 1 ss mangochutney
  • 1 ss sweet chilisaus
  • Saft og skall av 1 lime
  • Frisk koriander

Rens og finhakk mango og vend inn i yoghurt. Smak til med mangochutney, sweet chili, saft og skall av lime og frisk koriander. La stå og trekke smak ca 1 time i romtemperatur før servering.

MANGODRESSING: Prøv en asiatisk vri med mango. Foto: TV 2.
MANGODRESSING: Prøv en asiatisk vri med mango. Foto: TV 2.