Perfekt helgemiddag– og dessert

Prøv kylling med spekeskinke med stekt sitron, rotgrønnsaker og pesto. Topp det hele med trollkrem som dessert.

Kylling med spekeskinke, stekt sitron, rotgrønnsaker og pesto

Tilberedningstid ca. 1 time

  • 3-4 stk kyllingbryst/kyllingfilet (beregn 180-200g pr person)
  • 3-4 stk store skiver spekeskinke
  • frisk salvie, rosmarin eller basilikum
  • 3-4 fedd hvitløk
  • olivenolje til steking
  • 2 små sitroner (beregn ½ sitron pr. person)
  • rotgrønnsaker, som gulbete, polkabete, persillerot
  • 3-4 stk regnbuerøtter evt. 2 sjalottløk
  • 12-14 stk perlepoteter eller 8-10 stk morenepoteter delt i to.

Varm stekeovnen til 175ºC. Legg frisk urter på hver kyllingfilet og «pakk» filten inn i spekeskinke, fest eventuelt sammen med en liten «tannstikker».

Dersom kyllingfiletene er store, deler du dem i to. La kyllingfiletene ligge på kjøkkenbenken til temperering.

Skrell og del rotgrønnsaken i båter. Perlepoteter tilberedes hele, morenepoteter deles i to.

Brun grønnsaker og poteter i en stor stekepanne tilsatt olje og hvitløk. Legg over i en ildfast form og sett i varm stekeovn.

La grønnsaker og poteter steke 15-20 min før kyllingfiletene brunes raskt i stekepanne og legges over i formen med grønnsakene. Senk temperaturen til 125ºC.

KYLLING I FORM: Legg kylling, poteter og grønnsaker i en ildfast form. Foto: TV 2.
KYLLING I FORM: Legg kylling, poteter og grønnsaker i en ildfast form. Foto: TV 2.

Brun kyllingfiletene rask på begge sider (ikke gjennomstekes) i varm panne med olivenolje og knuste hvitløksfedd. Legg de brunede kyllingfiletene over i den ildfaste formen med grønnsakene.

Del sitroner i to, stek med snittflaten ned i varm panne med olje, til snittflaten blir brun og legg sitronen over kyllingfiletene i stekeovnen. Stek til poteter og grønnsaker er møre.

Server med pesto

Pesto:

  • 1 potte basilikum
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • 3-4 ss parmesan (nyrevet)
  • ca 1 1/2 dl olivenolje
  • salt, pepper

Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sitron.

Server med brød og olje som tilbehør.

Trollkrem

Til 4 personer

  • 2 eggehviter
  • 6-8 ss sukker
  • ½ ts vaniljesukker
  • ca ½ l tyttebær
  • ½ ts vaniljesukker

Bland sammen bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker. Visp sammen i en kjøkkenmaskin med en «rundvisp» til konsistens er fast, lys og luftig og sukkeret har løst seg opp.

Server med vaniljeyoghurt eller vaniljesaus

TROLLKREM: Nydelig dessert med få ingredienser. Foto: TV 2.
TROLLKREM: Nydelig dessert med få ingredienser. Foto: TV 2.