Truet med å drepe Akhtar Chaudhry – må i fengsel

En mann i 50-årene fra Sør-Trøndelag er dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for trusler og hatefulle ytringer mot SV-politiker Akhtar Chaudhry.

TRUET: Akhtar Chaudhry, her fra SV's valgvake på Rockefeller i Oslo under forrige stortingsvalg.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRUET: Akhtar Chaudhry, her fra SV's valgvake på Rockefeller i Oslo under forrige stortingsvalg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Mannen har ifølge Adresseavisen forklart at han «etter en dårlig dag på jobb» skrev følgende på politikerens blogg i januar 2017:

«Måtte en klok person med våpen se sitt snitt til snarest mulig å avlive Akhtar Chaudhry med et hodeskudd fordi dette avskummet på ingen måte fortjener å leve. Han er en islamist med alt hva det innebærer.»

Mannen erkjente straffskyld i retten. Han forklarte at han angret på kommentaren med en gang han hadde sendte den. Men i retten hadde han ingen forklaring på hvorfor han ikke slettet kommentaren, men i stedet gikk inn på kommentaren for å redigere en skrivefeil.

Retten konkluderer med at utsagnet ikke faller inn under Grunnlovens paragraf 100 om vern av ytringsfriheten.

– Uttalelsen er utelukkende en meget alvorlig trussel, den er hatfremmende og en hån fremsatt på grunn av en annens religion, ifølge rettens vurdering.

Den dømte mannen ønsker å anke saken, ifølge hans forsvarer.

(©NTB)