Debut: Stor nyhet fra Porsche

Her er nye Cayenne. Se video:

Porsche har akkurat avduket helt nye Cayenne. Se mer av lanseringen i videovinduet nederst i saken.
Porsche har akkurat avduket helt nye Cayenne. Se mer av lanseringen i videovinduet nederst i saken.

Porsche Cayenne har vært en stor bilsuksess i to generasjoner. Med denne modellen tok Porsche for alvor steget fra nisjeprodusent – til volumprodusent av biler. Cayenne har vært uhyre viktig for merket helt siden den første kom i 2002.

Nå er det klart for helt ny modell. Vi i Broom er invitert til verdenspremiere som er lagt til Porsches hjemby, Stuttgart. Selve avdukingen kan du se i videovinduet under.

Og det er ikke vanskelig å skjønne at dette er en stor begivenhet for Porsche.

Mange nye konkurrenter

– Nei, her snakker vi skikkelig happening. Dette er en svært viktig bil for Porsche og de slår skikkelig på stortromma, biljournalister fra hele verden er fløyet inn for å være med. Og selve avdukingen går altså live på nettet, forteller Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen som er på plass i Stuttgart.

Brooms Vegard Møller Johnsen er på plass i Stuttgart.
Brooms Vegard Møller Johnsen er på plass i Stuttgart.

Da første Cayenne kom, hadde den ikke mange konkurrenter. Slik er det imidlertid ikke lenger. Siden den gang har en rekke andre merker meldt seg på i kampen om de mest velstående SUV-kjøperne. Blant dem er Jaguar, Bentley, Maserati og Alfa Romeo – og flere er på vei.

Store forventninger

– Det betyr naturligvis at Porsche må dra på enda mer. De har fått konkurranse på alt fra design, kjøreegenskaper, prestasjoner og utstyrsnivå. Dette er en uhyre krevende klasse.

– Men samtidig har Porsche også noen av verdens beste ingeniører og de har hele Volkswagen-konsernet i ryggen. Derfor er det all grunn til å ha store forventninger til hva de har kommet opp med nå, mener Vegard.

Få med deg selve avdukingen og første smakebit på nye Cayenne, i videovinduet under:

Nye Cayenne: Denne vil mange drømme om