Verdens mest solgte elbil blir snart helt ny

Her får du se hvordan den skal se ut.

Nissan kommer med stadige små teaserbilder av andre generasjon av elbilen Leaf. Nå begynner det virkelig å nærme seg at den skal vises offisielt.
Nissan kommer med stadige små teaserbilder av andre generasjon av elbilen Leaf. Nå begynner det virkelig å nærme seg at den skal vises offisielt.

6. september 2017 blir en viktig dato for Nissan. Ikke minst i Norge. Da skal nemlig andre generasjon av verdens mest solgte elbil, Nissan Leaf vises for første gang. Det skjer i Tokyo.

Dette er en bil som over 30.000 nordmenn har kjøpt første generasjon av. Disse, og mange flere, er spente på hvordan oppfølgeren blir.

Nissan har nettopp sluppet et nytt teaserbilde av bilen. Her får vi se detaljer av den ene baklykta.

NB: Broom har allerede som eneste nettsted i Norge vist bilen helt uten noen form for kamuflasje, takket være en årvåken leser på ferie i Italia: Eksklusivt: Her avsløres en av høstens store Norges-nyheter

Broom er eneste nettsted i Norge som har bilder av Nissan Leaf helt uten kamuflasje.
Broom er eneste nettsted i Norge som har bilder av Nissan Leaf helt uten kamuflasje.

Lite har lekket

Den japanske bilprodusenten har holdt kortene usedvanlig tett til brystet. Foreløpig har vi kun sett nærbilder av front- og baklykten på bilen, silhuetten og noen spionbilder.

At den får et helt nytt design er det ingen tvil om. Det virker å få en del felles trekk med den nye og mer sporty småbilen, Micra. Og blir tilgjengelig med tofarget tak.

Den flyvende bilen er ikke langt unna

Det går an å likheten med dagens Leaf, men den nye blir mer sporty i linjene.
Det går an å likheten med dagens Leaf, men den nye blir mer sporty i linjene.

Mer premium

– Med Nissan Intelligent Mobility-teknologier er du tryggere med forbedret syn, som gjør deg bedre i stand til å oppfatte hva som foregår rundt bilen, skriver Nissan i en pressemelding.

Et oppgradert interiør gir også mulighet for å tilpasse din personlige smak, og høyere komfort, loves det videre.

Leaf: Nå skal den parkere av seg selv

Rekkevidde

Nissan har ikke sagt mye rundt tekniske spesifikasjoner. Rekkevidde er jo spørsmålet mange stiller seg.

Dagens modell klarer opptil 250 km (NEDC), mens det spås at neste generasjon vil klare opptil 500 kilometer. Men rykter i bransjen sier at Nissan kanskje ikke slipper Leaf med den lengste rekkevidden helt fra start. Det skal bli spennende å se i begynnelsen av september.

Slik skal frontlyktene se ut.
Slik skal frontlyktene se ut.

Brooms bilekspert: – Kjøp elbil nå!

Selvkjørende

Nye Leaf skal være den første bilen med Nissans nye selvkjørende teknologi, kalt ProPILOT.

Dette skal i følge Nissan hjelpe sjåførene med "en av de kjedeligste og utfordrende oppgaver relatert til bilkjøring. Det sørger dessuten for å gi selvtillit nok til at du kan parkere perfekt i nær sagt hvilken som helst situasjon".

Systemet sørger for at bilen parkeres inn på parallelle P-plasser, eller inn på en P-plass med snuten eller hekken først. Det hele skjer ved at føreren trykker på en knapp for å aktivere systemet. Så håndterer det selv gass, brems og styring. Føreren kan overvåke operasjonen og bryte inn ved å tråkke på bremsen, hvis det er nødvendig. Nissan lover at systemet skal tilpasse seg selv de trangeste bygater.

Bilen er ventet å ankomme det norske markedet tidlig i 2018.

Derfor er elbil SUV-en ulik alle andre

Topp 10: Disse merkene er best på selvkjørende teknologi