Sæter hjalp gamleklubben Rosenborg i gullkampen

Tidligere Rosenborg-junior John Hou Sæter (19) scoret sitt første mål i Eliteserien da Stabæk vant 3-2 over Molde på Nadderud og hjalp RBK i gullkampen søndag.

Se målene i Sportsnyhetene over!

Sæter byttet ut regjerende mester Rosenborg med Stabæk i sommer. 19-åringen hadde vært i klubben siden 2013, men tilbrakte hele forrige sesong på lån i 1.-divisjonsklubben Ranheim.

Søndag fikk han tillit fra start mot topplaget Molde i sin nye klubb, og unggutten sendte Stabæk i ledelsen i det 16. minutt etter å ha blitt servert av 17-åringen Hugo Vetlesen.

Bursdagsbarn

Molde hadde flere gode muligheter til å utligne før pause, men verken Thomas Amang, Fredrik Brustad eller Björn Bergmann Sigurdarson klarte å få ballen i mål.

Det klarte imidlertid bursdagsbarnet Luc Kassi i annen omgang da han hamret inn 2-0 i det 57. minutt. Den ferske 23-åringen fikk ballen av Raymond Gyasi, før han traff perfekt i det lengste hjørnet.

Straffespark

Moldes toppscorer Sigurdarson vartet opp med en fin volleyscoring med feil bein kun fire minutter senere til 1-2, men da Stian Gregersen lagde straffe i duell med Ohi Omoijuanfo var eliteseriens toppscorer sikker fra straffemerket til 3-1 i det 74. minutt.

Brustad ga Molde fornyet håp med sin 2-3-scoring like før slutt, men alle tre poengene ble igjen på Nadderud. Det var godt nytt for Rosenborg som tapte 0-1 mot Haugesund på Lerkendal.

Molde gikk på sitt annet strake tap etter å ha tapt 1-2 mot serieleder Rosenborg forrige helg. Stabæk vant på sin side sin første kamp siden starten av juli.