Opptur for Ajax før Lerkendal-kampen

Ajax fikk en sårt tiltrengt seier med 3-1 over Groningen. Spissveteranen Klaas-Jan Huntelaar viste målteft før torsdagens returkamp mot Rosenborg på Lerkendal.

SCORET SITT FØRST: Klaas Jan Huntelaar jubler for sitt første mål etter Nederland-returen. Foto: AFP PHOTO / ANP / STR

Den nederlandske storklubben fikk et lite pusterom etter en blytung uke. Forrige helg ble det tap i ligaåpningen (1-2 for Heracles), og noen dager senere røk Ajax 0-1 i hjemmemøtet med RBK i den siste kvalifiseringsrunden til europaligaen.

Søndag fikk Amsterdam-laget fylt på litt etterlengtet selvtillit før returoppgjøret i Trondheim. Huntelaar ordnet 1-0 etter 38 minutter. Det var 34-åringens første nettkjenning siden han kom tilbake til nederlandsk fotball etter en rekke år i Spania, Italia og Tyskland.

Hakim Ziyech doblet Ajax-ledelsen få minutter etter pause. Groningen øynet håp da Oussama Idrissi reduserte et kvarter før slutt, men det tok ikke lang tid før danske Lasse Schøne la på til 3-1 og punkterte kampen.

Ruben Yttergård Jenssen spilte hele oppgjøret på Groningens midtbane.

Ajax vant fire ligatitler på rad mellom 2011 og 2014, men har siden måttet nøye seg med tre strake 2.-plasser. Laget har også i sommer solgt unna flere profiler.

Regjerende mester Feyenoord vant 1-0 borte mot byrival Excelsior tidligere søndag. Jean-Paul Boëtius ble matchvinner med en scoring etter 18 minutter. Rotterdam-klubben står med full pott etter to serierunder.