Beinbrudd for verdens beste alpinist

Det er usikkert om alpinstjernen Marcel Hirscher rekker verdenscupåpningen i Sölden i slutten av oktober. Østerrikeren har pådratt seg et brudd i ankelen.

GIPSET: Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen, og har fått en svært dårlig start på OL-sesongen. Foto: Twitter
GIPSET: Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen, og har fått en svært dårlig start på OL-sesongen. Foto: Twitter

Hirscher, som forrige sesong endte 160 poeng foran Henrik Kristoffersen i slalåmcupen, pådro seg skaden på trening i de østerrikske alper. 28-åringen postet et bilde av skaden på Twitter.

Hirscher har vært verdens beste alpinist i en årrekke, og har vunnet verdenscupen seks år på rad. I tillegg kan han vise til ni VM-medaljer, hvorav seks gull.

Uhellet kommer på et dårlig tidspunkt for Hirscher, kun to og en halv måned før verdenscupstarten.

– Det er umulig å si nå om ha rekker verdenscupåpningen i Sölden 29. oktober, sier Stefan Illek, talsperson for Østerrikes skiforbund, til AFP.

I tillegg venter OL i Pyeongchang i februar, men om alt går veien skal han være på beina i god tid før det.

Ifølge Sport24 kommer Hirscher til å gå i gips i seks uker. Den østerrikske stjernen har selv lagt ut en video av uhellet på Facebook.

(©NTB)