Holdt minnestund for kvinnen som ble drept i Charlottesville

Moren til kvinnen som ble drept i Charlottesville sist helg, ber sørgende hedre hennes minne ved å skape forandring i verden.

DATTEREN BLE DREPT: Heather Heyers mor Susan Bro talte under minnestunden som ble holdt i Charlottesville onsdag. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
DATTEREN BLE DREPT: Heather Heyers mor Susan Bro talte under minnestunden som ble holdt i Charlottesville onsdag. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

– Du tar det ekstra skrittet og finner en måte du kan skape en endring i verden, oppfordret Susan Bro, mor til Heather Heyer de rundt 1.000 som var samlet i en kinosal i Charlottesville i USA for å minnes den 32 år gamle kvinnen som ble kjørt ned og drept i byen.

Både faren og bestefaren til Heyer talte også i seremonien, og la vekt på hvor opptatt hun hadde vært av likeverd og rettferdighet, helt siden hun var liten.

Også president Donald Trump uttalte seg om Heyer onsdag:

– Minneseremoni i dag for vakre og utrolige Heather Heyer, en virkelig spesiell ung kvinne. Hun vil bli husket lenge av alle! skriver Donald Trump på Twitter.

Høyreekstreme ville delta

Politisjefen i Charlottesville, Al Thomas, sa tidligere i uken at politiet samarbeider med Heyers familie om vaktholdet ved de ulike minnearrangementene i kjølvannet av angrepet.

Høyreekstreme hadde på forhånd kunngjort at de ville troppe opp utenfor lokalet der onsdagens minnestund ble holdt, men ifølge nyhetsbyrået AP dukket de ikke opp.

Justin Moore, som titulerer seg som Grand Dragon for the Loyal White Knights of Ku Klux Klan, sa imidlertid til TV-kanalen WBTV at det ikke plager han at motdemonstranter ble skadd.

– Jeg er glad for at de folkene ble truffet, og jeg er glad for at den jenta døde, sa Moore.

Fører pågrepet

Heyer var en av flere hundre som møtte opp for å vise sin motstand mot at høyreradikale demonstrerte i byen Charlottesville. 19 andre personer ble skadd da en mann kjørte en bil inn i en gruppe motdemonstranter.

Den 20 år gamle føreren av bilen er pågrepet og siktet for overlagt drap. Han er hvit og er en uttalt nazisympatisør.

(©NTB)