Trondsen klar for Rosenborg

Anders Trondsen ble mandag presentert som Rosenborg-spiller.

Anders Trondsen (22) var mandag formiddag til medisinsk test, før han ble presentert som Rosenborg-spiller.

Se pressekonferansen over!

– Passer fantastisk godt inn
Trondsen har skrevet under for fire og et halvt år med trønderne, og trener Kåre Ingebrigtsen er svært fornøyd med å ha sikret seg midtbanespilleren fra Sarpsborg 08.

– Anders har vi fulgt lenge, og han har vært aktuell siden han dro fra Lillehammer. Vi fulgte ham i Stabæk og Sarpsborg, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Han passer fantastisk godt inn i Rosenborg-systemet. Han kan spille sittende midtbanespiller og indreløper. Han kan bli en nyttig og viktig herremann for oss, og så har han en del ferdigheter vi ikke har for mye av nå. Han komplimenterer den midtbanegjengen vi har nå. Det blir fryktelig spennende og vil gjøre oss bedre som lag. Vi er fryktelig glad for endelig å ha ham på plass, fortsetter han.

– Drømt om spille for RBK
Trondsen reiste til Trondheim etter Sarpsborgs 2-2-kamp borte mot Kristiansund søndag kveld, og er henrykt over at han nå er RBK-spiller.

– Det er veldig stort. Jeg var på stadion og så kamper for noen år siden, da jeg var litt mindre. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille for Rosenborg, uten tvil, sier Trondsen.

Han er klar på hvilke forventninger han har.

– At det er et steg opp, det er Norges beste lag. At man må jobbe hundre prosent på hver trening og vise at man vil ha en plass på laget. Også er det å vinne titler og være med å kjempe om spill i Europa,

Kan debutere mot Ajax
Så gjenstår det å se om han får debuten sin allerede på torsdag, når Ajax venter i Europaliga-playoffen.

– Det er opp til treneren, jeg må bare komme inn i gruppen, få en trening i morgen og ta det deretter, sier Trondsen.

– Alt er mulig. Det er en del papirer og ikke så lenge til kampen, men vi håper det skal være mulig, sier Kåre Ingebrigtsen.

– En spiller de har hatt behov for siden Selnæs dro
Trondsen står med to scoringer og fire målgivende pasninger for Sarpsborg så langt i inneværende Eliteserie-sesong, og TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener det er en perfekt signering for Rosenborg.

– For det første er det en veldig god spiller Rosenborg har fått tak i. Det er en sentral midtbanespiller som RBK absolutt har hatt behov for siden Ole Selnæs dro ut av landet. Anders Trondsen er ikke den samme spillertypen som Selnæs, men har mye av de samme kvalitetene og en god venstrefot. Han har en presis pasningsfot, er god til å holde på ballen og han passer godt inn i Rosenborgs system. I tillegg har han hatt en fin utvikling de siste årene og vært briljant for Sarpsborg, mener han.

– Men hva sier det om Eliteserien at Rosenborg kan hente den beste spilleren fra laget som for øyeblikket er nummer to på tabellen?

– Det er sånn Rosenborgs posisjon er for øyeblikket. De har klart mest penger fordi de har vunnet mest de siste årene. Noen vil sikkert si at det å hente Anders Trondsen er både kjedelig, feigt og lite fantasifullt. Men jeg mener det styrker Rosenborgs sentrale midtbane. Sarpsborg har nå fått tilført mange millioner kroner til sin klubbkasse, og sportsdirektør Thomas Berntsen skal ha skryt for jobben han har gjort. Dette var en spiller klubben hentet for knapper og glansbilder fra Stabæk, og som de har utviklet og nå selger videre for over ti millioner mer enn de ga for ham. Sarpsborg er ekstremt flinke til å utvikle spillere og fantastiske med spillerlogistikk. De er rett og slett i en egen klasse når det gjelder dette for øyeblikket, sier han.

Ifølge VG har østfoldingene krevd rundt 15 millioner kroner for Trondsen. En slik sum vil gjøre han til tidenes nest dyreste spiller innad i norsk fotball. Rekorden er på 23 millioner da John Carew ble solgt til Rosenborg i 1999.

Trondsen har vært blant Sarpsborgs aller beste spillere denne sesongen. Laget ligger på annenplass på tabellen, sju poeng bak Rosenborg.

Som TV 2 tidligere har meldt, gjør en Trondsen-overgang det mer sannsynlig at RBK selger Fredrik Midtsjø til AZ Alkmaar i nederlandsk fotball.

(©NTB/TV 2)